Επίσημα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Χάρης Θεοχάρης
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο βουλευτής έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει απόψε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ η μεταγραφή του στη ΝΔ ενδέχεται να επηρεάσει την, αρχικά θετική, στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Θεοχάρης έκανε την εξής δήλωση:

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στο δρόμο της σταθερότητας, και της ανάπτυξης. Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του. Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της».

Υπενθυμίζεται ότι επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ο Χάρης Θεοχάρης είχε τοποθετηθεί στη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον Ιανουάριο του 2013, ενώ παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014.

Ο κ. Θεοχάρης είχε εκλεγεί το Σεπτέμβριο του 2015 στη Βουλή με το Ποτάμι και αποχώρησε από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη τον Απρίλιο του 2016.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει την ένταξη του βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα. Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα μαζί του και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις μετά και τις δηλώσεις του κ.Θεοχάρη ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του προέδρου της Νέας Δημοκρατία τόσο για την ανάταξη της οικονομίας, όσο και για την ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου».

Διαβάστε επίσης