ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ:Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Εκλογές ΝΔ:Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες
Όλα έτοιμα για τις αυριανές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία CNN Greece

Με τις κάλπες να ανοίγουν αύριο το πρωί στις 7, σε όλη τη χώρα, στη ΝΔ ευελπιστούν πως θα μπουν πλέον και στην τελική ευθεία για να αρχίσει και η επούλωση των πληγών που άνοιξε αυτή η προεκλογική αντιπαράθεση όλους τους προηγούμενους μήνες.

Όλα δείχνουν πως ο Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί στον δεύτερο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου, όμως ήδη από αύριο θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο.

Το μεγάλο στοίχημα για την παράταξη είναι η ουσιαστική συμμετοχή του κόσμου στην ψηφοφορία, καθώς όπως τονίζουν στη Συγγρού, ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να έχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νομιμοποίηση από την κοινωνία για να μπορέσει άμεσα να ανασυντάξει το κόμμα και να δώσει μια σημαντική προοπτική κυβερνησιμότητας.

Δεν είναι λίγοι εξάλλου εκείνοι που εκτιμούν ότι έχει αρχίσει η κατάρρευση της κυβέρνησης και πως πολύ σύντομα η ΝΔ θα προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Το θέμα της ενότητας της επόμενης μέρας παραμένει το μεγάλο στοίχημα για το νέο Πρόεδρο αν και υπάρχουν πολλοί μέσα στο κόμμα που βλέπουν μία πολύ σκληρή αντιπαράθεση στο δρόμο για τις κάλπες της 10ης Ιανουαρίου.
«Αν το πράγμα ξεφύγει τότε πολύ δύσκολα οι δύο μονομάχοι θα μπορέσουν να καθίσουν την επόμενη μέρα στο ίδιο τραπέζι χωρίς προβλήματα» τονίζουν βουλευτές του κόμματος φέρνοντας μάλιστα το παράδειγμα της αναμέτρησης του Αντώνη Σαμαρά με τη Ντόρα Μπακογιάννη όπου και οδήγησε στην, έστω σύντομη, ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Χαρακτηριστικό πάντως του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η προσπάθεια του Γιάννη Πλακιωτάκη για μια συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων πριν ανοίξουν οι κάλπες έπεσε γρήγορα στο κενό.

Την πρωτοβουλία του κ. Πλακιωτάκη ανέλαβε να υλοποιήσει ο Γιάννης Τραγάκης ο οποίος επικοινώνησε με τους υποψηφίους για να τους ζητήσει να συναντηθούν μαζί με τον Πρόεδρο του κόμματος σε μια κίνηση ενότητας.

Ο Πρόεδρος θέλει να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και να καλέσουμε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες» είπε ο κ. Τραγάκης.

Παρά όμως την αρχικά θετική ανταπόκριση από όλους, στην πορεία προέκυψαν διάφορα ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις προγραμματισμένες ομιλίες και περιοδείες της τελευταίας στιγμής που δεν μπορούσαν να ακυρωθούν και έτσι η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα πάντως με καλούς γνώστες των όσων συμβαίνουν στη Συγγρού, οι οποίοι μίλησαν στο CNN Greece αν οι τέσσερεις ήθελαν θα μπορούσαν να βρουν τον χρόνο για μια κοινή συνάντηση.

Μειμαράκης, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης θα ψηφίσουν αύριο το πρωί στην Αθήνα ενώ στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα θα δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, μετά τις 9 το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ