ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδειάζει Σγουρίδη ο Καμμένος: Θεωρίες φαντασίας τα περί δήθεν θερμών επεισοδίων

Αδειάζει Σγουρίδη ο Καμμένος: Θεωρίες φαντασίας τα περί δήθεν θερμών επεισοδίων
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν, ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με δηλώσεις του αντιπροέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Σγουρίδη για «θερμό επεισόδιο που μπορεί να καθυστερήσει την κύρωση Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή».

«Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Σγουρίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Θέματος διευκρίνισε πάντως ότι δεν επενδύει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» συμπλήρωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, το πότε θα εισαχθεί η συμφωνία στη Βουλή έχει ένα δρόμο. «Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο ελληνικό Κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο Κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ..

Κατά τον ίδιο, πάντως, «κανονικώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τον Μάρτιο - Μάιο υπολογίζω ότι μπορεί να έρθει η Συμφωνία και θα χρειαστεί μια επεξεργασία. Δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί στο σκοπιανό Κοινοβούλιο τότε αυτομάτως θα εισαχθεί προς έγκριση στο ελληνικό».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν όταν εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι «θα παραιτηθούν όλοι γιατί αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο».

Όσον αφορά, τέλος, για το αν θα υπάρξουν διαγραφές στελεχών των ΑΝΕΛ που συμφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σγουρίδης είπε ότι «η διαδικασία των διαγραφών είναι τελείως ανεξάρτητη, η επιτροπή δεοντολογίας προχωράει ανεξάρτητα. Ούτε ο Καμμένος δεν μπορεί να πει σε κάποιον φύγε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ