ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό σόου Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με πρόωρα εγκαίνια του μετρό

Προεκλογικό σόου Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με πρόωρα εγκαίνια του μετρό
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Στο «στόχαστρο» της αντιπολίτευσης μπαίνει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα «εγκαίνια» του σταθμού του μετρό στο Συντριβάνι -δύο χρόνια πριν ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον σταθμό το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά από επιθεώρηση του έργου απηύθυνε χαιρετισμό.

«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα» είπε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε:

«Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους».

Βολές από την αντιπολίτευση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το... ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον έναν... σταθμό χωρίς ΜΕΤΡΟ, με συναυλία και με την παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Στην ουσία εγκαινιάζει... κυλιόμενες σκάλες» αναφέρει ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Συντριβανίου.

«Είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της ... γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τραίνο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα. Όπως ... έφυγε το τραίνο αλλά παρέμεινε η ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι και σήμερα που θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς ΜΕΤΡΟ» προσθέτει η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ.

Την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου με τμήματα σε έξι πόλεις ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «λαϊκισμό στο μεγαλείο του» και υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης «θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και από πάνω να νιώθουν σα να τους κοροϊδεύουν».

«Σαν να μην έχουν αξιοπρέπεια, να τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς, άλλοτε για να θαυμάσουν το βαγόνι, άλλοτε για να κατέβουν την κυλιόμενη σκάλα και να ... φανταστούν ότι πάνε με το ΜΕΤΡΟ» υπογραμμίζεται επίσης.

«Βολές» εξαπέλυσε με τη σειρά του και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, που σε δήλωσή του υπογραμμίζει:

«Το είδαμε στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η παράσταση τότε, είχε ως θέμα τη δήθεν υπερσύγχρονη μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ “Ασημένιο Βέλος”, που θα εκτελούσε την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες. Όσο η υπόλοιπη Ελλάδα είδε ξανά το “Ασημένιο Βέλος”, άλλο τόσο το είδαν και οι Θεσσαλονικείς. Τώρα, τη σκυτάλη των παραστάσεων παίρνει το μετρό Θεσσαλονίκης». Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «στόχος των Τσίπρα - Σπίρτζη είναι να πείσουν τους Θεσσαλονικείς ότι ολοκληρώνεται το μετρό της πόλης. Παρουσιάζεται λοιπόν σε παγκόσμια πρώτη, ο πρώτος σκηνογραφικά ολοκληρωμένος σταθμός “Συντριβάνι”. Η τέλεια θεατρική εκδοχή ενός σταθμού εν λειτουργία, κατά το ανάλογο των χωριών Ποτέμκιν».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η επόμενη μέρα είναι βέβαιο ότι θα βρει τον ανάδοχο κατασκευής να «ξεστήνει τα σκηνικά της σημερινής παράστασης για να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες αποπεράτωσης του σταθμού».

«Είναι υπερβολή ότι δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμη την τελική λύση του σταθμού Βενιζέλου; Είναι υπερβολή ότι δεν έχετε ακόμη καταλήξει με τη σηματοδότη του έργου; Είναι υπερβολή ότι στους σταθμούς δεν έχουν ακόμη ουσιαστικά προχωρήσει οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες; Είναι υπερβολή ότι η επιδομή υπολείπεται πολύ από το λέει κανείς ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες; Επιτέλους σοβαρευθείτε! Πάψτε να εμπαίζετε τους Θεσσαλονικείς! Πάψτε να κοροϊδεύετε του πολίτες!» τόνισε ο ίδιος.

«Κακοστημένη κωμωδία» χαρακτηρίζει το Ποτάμι το άνοιγμα στο κοινό του σταθμού του μετρό Θεσσαλονίκης "Συντριβάνι".

«Οι Θεσσαλονικείς, ούτε για το "Ασημένιο Βέλος" κόβουν εισιτήριο, ούτε για το μετρό. Πολύ περισσότερο δεν κόβουν εισιτήριο για τις κακοστημένες προεκλογικές κωμικές παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα-Σπίρτζη», αναφέρει το κόμμα.

«Θερμή» υποδοχή από Θεσσαλονικείς

Με διαμαρτυρία για τη Μακεδονία «υποδέχεται» με τη σειρά του τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ομάδα ατόμων, έξω από το ΥΜΑΘ.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπιθύμητος στην πόλη. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν από την είσοδο, προκειμένου να μην εμποδιστεί η άφιξη του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ