ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεγάλο δίλημμα του ΚΙΝΑΛ

Το μεγάλο δίλημμα του ΚΙΝΑΛ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Γνωρίζοντας τις πιέσεις που θα υποστεί όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΦώφη Γεννηματά, προετοιμάζεται από τώρα για να δώσει ίσως τον πιο σκληρό αγώνα σε πολιτικό επίπεδο που έχει δώσει μέχρι σήμερα για την πολιτική επιβίωση του κόμματός της, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πιέζουν ασφυκτικά το ΚΙΝΑΛ μέσα από την σκληρή πόλωση και σύγκρουση προκειμένου να του πάρουν ψηφοφόρους.

Η μάχη που ήδη έχει αρχίσει γίνεται, όπως άλλωστε δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις, για το ποιος θα κερδίσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκαν και από αυτόν και επιστρέφουν πίσω, αλλά ορισμένοι εξ αυτών «κοιτάζουν» και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο αν οι εξαγγελίες του δημιουργούν προσδοκίες προς τους ίδιους.

Χωρίς αυτούς τους ψηφοφόρους που επιστρέφουν στην παλαιά τους πολιτική στέγη, στις εκλογές το ΚΙΝΑΛ δεν θα καταφέρει αυτά που αρχικά προσδοκούσε. Μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα συρτάρια τους στη Χαρ. Τρικούπη δείχνουν ότι ως έναν μεγάλο βαθμό τα καταφέρνουν να κερδίσουν και να πάρουν με το μέρος τους τους απογοητευμένους που ψήφισαν Αλέξη Τσίπρα. Μπροστά, όμως, στη μεγάλη όξυνση και πίεση που θα δεχθούν δεν είναι βέβαιοι ότι θα τους κρατήσουν μέχρι τις εκλογές.

Έτσι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - γνωρίζοντας πολύ καλά πού κινείται η συγκεκριμένη μερίδα ψηφοφόρων, η οποία όμως τελικά κρίνει και το αποτέλεσμα, και καταλαβαίνοντας το πόσο τους έχει ανάγκη - και ο κ. Τσίπρας αλλά και ο κ. Μητσοτάκης, είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για όλα μέχρι να επαναπατριστούν πολιτικά και εκλογικά όσοι επιστρέφουν πίσω και διαθέτουν αντιδεξιά ερείσματα.

Το σχέδιο, που έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν στην Χαριλάου Τρικούπη για την επίτευξη του στόχου, είναι βασισμένο πάνω στο σενάριο της ενιαίας γραμμής που περιλαμβάνει ίδια πολιτική και για τις τρεις εκδοχές: Η πρώτη αν γίνουν εκλογές τον Μάρτιο, το οποίο δεν το βλέπουν και τόσο, η δεύτερη εκδοχή για τις εκλογές του Μαΐου, που είναι το πιθανότερο σενάριο, και η τρίτη εκδοχή οι εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το αποκλείουν, αλλά δεν το θεωρούν και ως το πιθανότερο σενάριο, όπως εκτιμούν συνεργάτες της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Και οι τρεις εκδοχές, ωστόσο, έχουν κοινό σχεδιασμό και κοινό βηματισμό. Το ίδιο δίλημμα, τα ίδια συνθήματα, οι ίδιες πολιτικές απόψεις, ακόμη και ο ίδιος οργανωτικός σχεδιασμός και διάταξη όλων των στελεχών που θα δώσουν την εκλογική μάχη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά θα θέσει σε πλήρη συναγερμό τα στελέχη της και μένοντας αποφασισμένη στην ίδια γραμμή των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα βάλει πολύ έντονα το δίλημμα στους ψηφοφόρους: «Διχασμός και νέες περιπέτειες ή ισχυρό Κίνημα Αλλαγής;»

Όπως εξηγούν στο CNN Greece άμεσοι συνεργάτες της, η κ. Φώφη Γεννηματά θεωρεί πως για να μην υπάρχει διχασμός στην κοινωνία και στους πολίτες, όπως επιθυμούν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης για να κερδίσουν τους ψηφοφόρους, χρειάζεται να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΙΝΑΛ, γιατί διαφορετικά οι επιπτώσεις που θα υποστεί η χώρα θα είναι ανυπέρβλητες και θα στοιχίσουν ακόμη ένα μνημόνιο μετά από μια νέα χρεοκοπία, αφού όλα όσα υπόσχονται σε παροχές οι δύο πολιτικοί της αντίπαλοι ξεπερνούν κατά πολύ τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία φυσικά δεν διαθέτει η χώρα.

Στόχος της, επομένως, είναι να βάλει στους ψηφοφόρους πολύ έντονα το δίλημμα «Διχασμός και νέες περιπέτειες ή ισχυρό κίνημα αλλαγής» μήπως και καταφέρει να σπάσει μέσα από την πόλωση, που επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τον δικομματισμό, καταθέτοντας τις πολιτικές της προτάσεις στο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό για όλα τα θέματα κυρίως όμως για την επόμενη ημέρα που έχει ανάγκη η χώρα.

Παράλληλα, σε οργανωτικό επίπεδο, σχεδιάζεται όλο το επόμενο διάστημα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλλά και η ίδια η κ. Γεννηματά να επισκεφθούν τους περισσότερους νομούς της χώρας για να στηρίξουν και να αναδείξουν τους τοπικούς υποψήφιους βουλευτές τους, συνομιλώντας με πολίτες και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις προτάσεις τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ