ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων θα θέσει ο Παυλόπουλος στη Μέρκελ

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων θα θέσει ο Παυλόπουλος στη Μέρκελ
EUROKINISSI

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων σκοπεύει να θέσει μετ’ επιτάσεως στην Άνγκελα Μέρκελ ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10:00πμ, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναφερθεί πολλές φορές στις γερμανικές αποζημιώσεις και στο κατοχικό δάνειο.

Μάλιστα σε μια από τις πιο πρόσφατες αναφορές του, με αφορμή την 75η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος τον Δεκέμβριο, ο ΠτΔ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εμμένω πάντα στην διαπίστωσή μου ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Η κ. Μέρκελ έφτασε χτες το απόγευμα στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο βρέθηκε, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, η Συμφωνία των Πρεσπών, με την κ. Μέρκελ να εξαίρει τη συνεργασία του πρωθυπουργού με τον Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του ονοματολογικού.

Μετά τη συνάντησή της με τον Προκόπη Παυλόπουλο, η κ. Μέρκελ θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών ενώ στις 14:00 θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ