Επαφές και με άλλους βουλευτές που θέλουν να ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ο Πάνος Καμμένος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το εάν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην υπάρχει σε μερικές ημέρες η Κ.Ο. του κόμματός του.

«Ναι έχω επαφές με βουλευτές άλλους, οι οποίοι θέλουν να έρθουν κοντά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Σε δεύτερο ερώτημα του CNN Greece για το εάν ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μη συμπεριλάβει «αντάρτες» των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος απάντησε:

«Τα μέλη του ζήτησα να μην είναι μέλη της κυβέρνησης. Κάποιοι, οι οποίοι γίνανε και υπουργοί χωρίς να είναι καν βουλευτές. Κάποιους τους κάναμε δυο και τρεις υπουργούς χωρίς να είναι καν υποψήφιοι. Και βγήκαν εναντίον μας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν μιλάμε για μία έντιμη σχέση δεν μπορεί αυτός ο οποίος εγκατέλειψε εμάς και μάλιστα χωρίς να ‘χει και θέση θεσμική να παραμένει στην κυβέρνηση. Αύριο θα εγκαταλείψει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όποιον βρει μπροστά του».

Την ίδια ώρα, ο τέως υπουργός Άμυνας είπε πως εάν ένας άνθρωπος που γίνεται υπουργός ενώ δεν είναι καν βουλευτής αντί να σου πει ευχαριστώ από την αχαριστία του «κοιτάει να σε εγκαταλείψει πρώτος κιόλας, δεν νομίζω ότι μια καλή σχέση με τον εταίρο που μαζί κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια μπορεί να κρατήσει τον άνθρωπο στη θέση αυτή».

«Του ζήτησα του πρωθυπουργού να απομακρυνθούν όλα τα στελέχη που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αυτό θα το κρίνει ο πρωθυπουργός, εμείς θα υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας αύριο και γραπτώς με τους υπουργούς οι οποίοι είναι σήμερα εδώ, από ‘κει και πέρα αν κάποιοι άλλοι -και μιλάω συγκεκριμένα- δύο είναι εκείνοι που δεν έχουν άποψη τι γίνεται εδώ, ο κ. Κόκκαλης και η κ. Κουντουρά» ανέφερε ο κ. Καμμένος, και συμπλήρωσε:

«Η κ. Κουντουρά είναι ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ απ’ την αρχή, ένα πετυχημένο στέλεχος, είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει ως υπουργός τουρισμού, πολύ περήφανοι. Τη δουλειά αυτή την έκανε γιατί η ΑΝΕΛ της την έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει υπουργός και να πετύχει εκεί. Ο κ. Κόκκαλης κι αυτός εξελέγη με τους ΑΝΕΛ. Εγώ τον έκανα υπουργό. Τους υπουργούς ξέρετε τους προτείνει ο αρχηγός του κόμματους που συνεργάζεται στον πρωθυπουργό. Εγώ τους πρότεινα να γίνουν υπουργοί. Έγινε υπουργός ο κ. Κόκκαλης αλλά τώρα είναι στην Κίνα. Ελπίζω στην Κίνα να διαβάσει λίγο τη μάχη, τη θεωρία του πολέμου και να δει ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι πιστός στις αρχές σου. Γιατί αλλιώς σε τρώει ο εχθρός. Εκτός αν έχει πουληθεί ήδη κάποιος στον εχθρό, οπότε πάει στην Κίνα προκειμένου να εφαρμόσει τη θεωρία του πολέμου».

Διαβάστε επίσης