ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τελεσίγραφο» Θεοδωράκη σε Δανέλλη: Ξεκαθάρισε τη θέση σου για την ψήφο εμπιστοσύνης

«Τελεσίγραφο» Θεοδωράκη σε Δανέλλη: Ξεκαθάρισε τη θέση σου για την ψήφο εμπιστοσύνης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης από τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη, να απαντήσει το αργότερο έως το βράδυ της Δευτέρας (14/01/2019) για το εάν θα στηρίξει ή όχι την κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κύριοι Θεοδωράκης και Δανέλλης συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο του Ποταμιού να διαμηνύει στο βουλευτή ότι η θέση του κόμματος είναι να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση για την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ ως προς το ονοματολογικό της γείτονος.

Κατά την ίδια πηγή, η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς -κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Ο «τρίτος δρόμος» του Αλέξη Τσίπρα

Το κλίμα στο Ποτάμι παραμένει τεταμένο, καθώς ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις του νωρίτερα στην ΕΡΑ, είχε καταστήσει σαφές πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης, σε αντίθεση με αυτήν για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Μαυρωτάς εκτίμησε πως ενδεχομένως ο κ. Δανέλλης ίσως αλλάξει γνώμη και αποσύρει τη στήριξή του προς την κυβέρνηση, ενώ μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως εάν ο βουλευτής του Ποταμιού επιμείνει στη θέση του, τότε η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα είναι πλέον μονόδρομος.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο, το όνομα του κ. Δανέλλη φιγουράριζε στη θέση «151» των βουλευτών που προτίθενται να παράσχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται «σίγουροι»: Ενδεικτικά πρόκειται για τους τέσσερις εκ των ΑΝ.ΕΛ. (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και την ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ