Καμμένος: Κάλεσμα σε Μητσοτάκη για πρόταση μομφής - Όσοι με πρόδωσαν θα προδώσουν και τον Τσίπρα

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να απαντήσει τώρα αν συνυπογράφει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών», κάλεσε ο Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας αποστάτες τους βουλευτές που φεύγουν από τους ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν δίστασε να υποστηρίξει πως δεν περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα να τους δώσει καρέκλα. 

«Καμία χρήση του όρου "Μακεδονία"», επέμεινε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι, ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν είναι αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία».

«Απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κύριο Μητσοτάκη να απαντήσει τώρα αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Επιμένουμε: καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» προσέθεσε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», προσθέτοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

«Οι βουλευτές που φεύγουν από μένα, αποστατούν και με προδίδουν» τόνισε ακολούθως ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για να υπογραμμίσει: «Και μόνος μου να μείνω, τα ίδια θα λέω», πριν επιτεθεί στη συνέχεια στον Αλέξη Τσίπρα για την «απαγωγή» των βουλευτών του.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα. Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Λέω δημόσια στον πρωθυπουργό: ελάτε να βάλουμε κάλπη» επέμεινε, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μακάρι να άλλαζε γνώμη», συμπλήρωσε για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια επανήλθε στα περί αποστασίας, λέγοντας ότι τον «πρόδωσε η Έλενα Κουντουρά», χαρακτηρίζοντας «καραγκιοζιλίκια» τη στάση του Βασίλη Κόκκαλη, υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές» επανέλαβε ο κ. Καμμένος, για να προσθέσει: «Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας, γιατί συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!