ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Συνειδητοποίησε και ο ίδιος ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Συνειδητοποίησε και ο ίδιος ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης συνειδητοποίησε, μετά από 3,5 χρόνια που διαρκώς ζητά εκλογές, ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα σημειώνει πως δεν είπε τίποτε καινούργιο και ουσιαστικό και επιβεβαίωσε ότι είναι προσχηματική η διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ολόκληρο το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ έχε ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους εμφανίστηκε. Μετά από τόσες ημέρες σιωπής και αμηχανίας έδωσε σήμερα μία συνέντευξη χωρίς όμως να μας πει τίποτα καινούργιο και τίποτα ουσιαστικό.

Πέρα από το να επιβεβαιώσει ότι η διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι εντελώς προσχηματική, τόσο που δεν τόλμησε ούτε πρόταση μομφής να καταθέσει.

Το πιο ενδιαφέρον ίσως, είναι το γεγονός ότι και ο ίδιος συνειδητοποίησε μετά από 3,5 χρόνια που διαρκώς ζητά εκλογές, ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Σημειώνεται πως στην συνέντευξή του, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω αν θα εξαντλήσει την τετραετία. Θεωρώ δύσκολο να ξεπεράσει τον σκόπελο των ευρωεκλογών. Εκλογές μέσα στο 2019 θα γίνουν. Τον φάγαμε τον γάιδαρο ή την καμήλα όπως έλεγε ο πρωθυπουργός. Όμως η περίοδος μέχρι τις εκλογές εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Ποιος επενδυτής θα έρθει αν δεν έχει πολιτική ορατότητα για την επόμενη ημέρα. Αυτή η περίοδος που θα ξεσαλώσει ο Τσίπρας, θα διορίσει και θα πει πολλά ψέματα. Εδώ είπε πολλά όταν ήξερε ότι θα γίνει πρωθυπουργός, θα πει άλλα τόσα τώρα που ξέρει ότι θα χάσει».

«Η πιο καθαρή λύση παραμένουν οι εκλογές», δήλωσε ακόμα, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη μιας «ετερόκλητης κοινοβουλευτικής ομάδας που ανακάλυψε ξαφνικά τη γοητεία του πρωθυπουργού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ