ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η Bουλή δεν εκφράζει τη θέληση του λαού υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η Bουλή δεν εκφράζει τη θέληση του λαού υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Λογική υπέρβαση από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή κατά την ομιλία του στη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο Βασίλης Λεβέντης κατάδίκασε τις απειλές κατά των βουλευτών χαρακτηρίζοντας τες ανεπίτρεπτες αλλά στην συνέχεια εν μέρει τις δικαιολόγησε ως μόνο τρόπο αντίδρασης εκείνων που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η αίθουσα αυτή επιχειρεί να περάσει ένα νομοσχέδιο μετά από λίγες μέρες που είναι αντίθετο προς την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Πως μπορεί αυτή να αντιδράσει; Η βουλή δεν εκφράζει τη θέληση του λαού. Οι έρευνες αναφέρονται σε μεγάλη αντίθεση. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο λαός» υποστήριξε ενώ απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας σχολίασε: «Οι μόνοι ωραίοι είστε του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές. Πρέπει να υποστούμε τη δική σας βούληση».

Συμπλήρωσε πως η τακτική αυτή δεν είναι δημοκρατική. «Συμβούλιο αρχηγών δεν κάνατε. Η βουλή δεν συνεδρίασε πριν τη συμφωνία. Νομίζετε ότι η ιστορία θα γράψει με ωραία γράμματα την επιλογή σας;» διερωτήθηκε. «Ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις. Έγιναν και από την δεξιά υποχωρήσεις. Τι θα απαντήσουμε στην ιστορία;» είπε ενώ άφησε αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας για την αποδοχή της παραχώρησης του «Μακεδονία» αν αλλάξουν οι αναφορές στην γλώσσα και την εθνικότητα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε βέβαιος πως η συμφωνία θα ακυρωθεί ενώ απευθυνόμενος προς τον Πάνο Καμμένο ο οποίος μόλις είχε μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας σχολίασε πως αν ήθελε όντως να σταματήσει τον συνέταιρο του στη μειοδοσία έπρεπε να το κάνει πιο έγκαιρα.

Αναφορά έκανε και στην υπουργοποίηση του Ναύαρχου Αποστολάκη σημειώνοντας πως όφειλε να προστατεύσει την αξιοπρέπεια του και να μην δεχθεί.

«Η ψήφος και η σημερινή και εκείνη στις Πρέσπες θα μας σημαδέψει για όλη μας την ζωή» είπε καταλήγοντας ενώ διέκρινε κίνδυνο από την πΓΔΜ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ