ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Θα βρεθούμε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε εκλογές και όχι μόνο εθνικές. Δίνουμε ιδιαίτερη πολιτική σημασία στις Περιφερειακές εκλογές και στηρίζουμε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη κάνοντας πράξη την πολιτική ανανέωση» τόνισε από την Κρήτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε κάλεσμα στις κάλπες χαρακτηρίζοντας την αποχή ζιζάνιο για την δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τις Μοίρες που βρέθηκε σήμερα στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη, απευθύνθηκε σε όλους τους ψηφοφόρους, ακόμα και εκείνους που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ το κόμμα του. Στον σύντομο χαιρετισμό του μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε στην συμμετοχή των Κρητικών στους αγώνες των Μακεδόνων.

«Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία. Είναι μια κακή συμφωνία και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία στην Κρήτη, με δεδομένο ότι στις αρχές του 20ου αιώνα Κρητικοί πολέμησαν στη Μακεδονία. Να σας πω ότι και ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα. Κάποιοι συμπολεμιστές του δεν γύρισαν ποτέ. Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις εκλογικές αναμετρήσεις διευκρίνισε πως εκτός από τις εθνικές, μεγάλη σημασία έχουν τόσο οι Ευρωεκλογές, όσο οι δημοτικές και οι περιφερειακές, ζητώντας ο κόσμος να συμμετέχει και να ψηφίσει στις εκλογές. «Στα νέα παιδιά να πω να έρθουν να ψηφίσουν γιατί η αποχή είναι ζιζάνιο και η συμμετοχή βάλσαμο για τη δημοκρατία» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός καλώντας να «αφήσουμε τους διχασμούς του παρελθόντος. Με τόσα ανοιχτά μέτωπα δεν μπορούμε να είμαστε διχασμένοι. Σας στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα και με την ΝΔ θα τα καταφέρουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ