ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραμματέας ΔΗΜΑΡ στο CNN Greece: Έχει η Γεννηματά το δικαίωμα να διαγράψει τον Θεοχαρόπουλο;

Γραμματέας ΔΗΜΑΡ στο CNN Greece: Έχει η Γεννηματά το δικαίωμα να διαγράψει τον Θεοχαρόπουλο;
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εμείς δεν επιθυμούσαμε τη ρήξη παρά τη δύσκολη συνεργασία, ξεκαθαρίζει στο CNN Greece ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ  Στέργιος Καλπάκης. «Όχι μόνο δεν θέλαμε την ρήξη αλλά θεωρούσαμε πως με τη στάση σας θα στηρίζαμε και το Κίνημα Αλλαγής. Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή προοδευτικοί πολίτες οι οποίοι είναι υπέρ της συμφωνίας αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοί δεν εκφράζονται σήμερα από το Κίνημα Αλλαγής» εξηγεί.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, μάς εξηγεί πως αυτή θα περάσει μέσα από νέα συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. «Θα πρέπει να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση. Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε από πού διεγράφη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Σίγουρα από την κοινοβουλευτική ομάδα. Αλλά ακόμα και αυτό είναι περίεργο. Στη βουλή υπάρχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Συνασπισμός κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αυτό είναι, και η πρόεδρος του ενός κόμματος διαγράφει από την ΚΟ τον πρόεδρο του άλλου κόμματος» αναφέρει σχολιάζοντας πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί ακόμα και αν η Φώφη Γεννηματά έχει τέτοια δικαιοδοσία.

Ξεκαθαρίζει, δε, πως αυτήν τη στιγμή η ΔΗΜΑΡ είναι μέρος του ΚΙΝΑΛ με 35 μέλη στην ΚΕ και δεκάδες στελέχη σε όλες τις οργανώσεις. «Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει πως είμαστε εκτός σχήματος αλλά τυπικά είμαστε εκεί. Πως θα το λύσουμε αυτό, τι θα γίνει δεν μπορώ να το πω» σημειώνει και εξηγεί πως μετά τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου δρομολογούνται εξελίξεις. «Όλα αυτά θα τα δούμε τις επόμενες μέρες» συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για την απόφαση της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά στις Πρέσπες απαντά πως αυτή είναι μεμονωμένη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως πρόθεση για επόμενες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις. «Για αυτό το θέμα αποφασίσαμε και μείναμε πιστοί στην γραμμή που ο χώρος μας έχει υιοθετήσει εδώ και δύο περίπου δεκαετίες», καταλήγει απορρίπτοντας προς το παρόν σενάρια συμπόρευσης με την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ