ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Έχουμε μια καλή σχέση με το Ποτάμι, ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ λειτουργώ συλλογικά

Θεοχαρόπουλος: Έχουμε μια καλή σχέση με το Ποτάμι, ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ λειτουργώ συλλογικά
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, απορρίπτοντας ωστόσο τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Θέμα 104,6», την πρώτη μετά από τη διαγραφή του, ο κ. Θεοχαρόπουλος εξαπέλυσε «βολές» εναντίον της Φώφης Γεννηματά για τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ και εξήγησε τι σημαίνει η κίνηση αυτή.

«Η Δημοκρατική Αριστερά μαζί με το ΠΑΣΟΚ είχαν συγκροτήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη από το 2015. Είναι στην ουσία σαν να διέγραψε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αποφάσισε ουσιαστικά (σ.σ. η Φώφη Γεννηματά), λόγω της απόφασης του κόμματος να διαγράψει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Είναι κρίμα, σε ένα πολυκομματικό φορέα η επικεφαλής να διαγράφει το ένα από τα κόμματα. Είμαστε συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς ένας συνασπισμός δυο κόμματων στη Βουλή όπως είμαστε, η απόφασή της είναι να διαγράψει το ένα. Ξεπερνά τα όρια μια δημοκρατικής λειτουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επιβεβαίωσε ότι του είχε προταθεί να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, αρκεί να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί με το Ποτάμι και αφού είχε «κλείσει» την πόρτα σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος, λειτουργώ συλλογικά».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε τη θέση του και αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Είμαι υπέρ της συμφωνίας και κατά της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι είναι ένα συμβιβασμός. Στον πόλεμο τα παίρνεις όλα. Στο συμβιβασμό παίρνεις κάποια θετικά. Δεν βοηθάμε την κυβέρνηση, βοηθάμε τη χώρα. Είχαμε αποφασίσει και είχαμε πει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει με τους ΑΝΈΛ στην κυβέρνηση. Δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, για να φύγει η κυβέρνηση. Αλλά από τη στιγμή που πήρε μια νέα πλειοψηφία δεν υπήρχε αυτό το θέμα... Εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα. Θεωρώ ότι η δική μας υπερψήφιση της συμφωνίας δίνει διέξοδο σε αυτούς που θεωρούν τη συμφωνία καλή και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι όλοι όσοι ψηφίζουν τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι υπάρχει «πολιτική αυτοπεποίθηση» και ότι «θα είμαστε πάλι στη Βουλή».

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της άθροισης δυνάμεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ