ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: Το αστείο του «σακατεμένου» Ζουράρι στη Βουλή

Συμφωνία των Πρεσπών: Το αστείο του «σακατεμένου» Ζουράρι στη Βουλή
EUROKINISSI

Με διάθεση για χιούμορ ανέβηκε ο Κώστας Ζουράρις στο βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ως γνωστόν ο κ. Ζουράρις αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ισχίο του και για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί μπαστούνι που τον βοηθά να περπατά.

Όταν έφθασε έτσι η σειρά του να μιλήσει έκανε… υπερπροσπάθεια για να φτάσει ο ίδιος στο βήμα, σχολιάζοντας όταν τελικά τα κατάφερε: «Σεβαστή μου πρόεδρε, συγγνώμη για την βραδυπορία, αλλά το ισχίον δεν ισχύει…».

H ατάκα του κ. Ζουράρι ελάφρυνε πάντως έστω και για λίγο το τεταμένο κλίμα στη Βουλή.

«Στη συμφωνία, υπάρχει έλλειψη λογικών αλληλουχιών και σακατεύουν εμάς τους Μακεδόνες», τόνισε από εκεί και πέρα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Αν εγκριθεί η κρατική υπόσταση των Σκοπιανών εγώ ο Μακεδών θα είμαι παρατσούκλι. Το μόνο επίσημο, θα είναι η Μακεδονία των Σκοπίων. Θα είμαστε ουσιαστικά οι μείον Μακεδόνες. Εγώ θα είμαι μείον Κώστας, λιγότερο Μακεδών, θα είμαι παρατσούκλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις και πρόσθεσε:

«Μας είπανε ότι θα νικήσετε αν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε στάχτες. Θα νικήσετε μας είπανε, αν αγαπήσετε τους Μακεδόνες αδελφούς κλέφτες. Τους αγαπήσαμε και βρήκαμε στάχτες».

«Επομένως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου: Μην μας σακατέψετε, μην με ακρωτηριάσετε. Εμένα τον Μακεδόνα, μην επιτρέψετε στους Σκοπιανούς να με σακατέψουν», κατέληξε ο κ. Ζουράρις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ