ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Go back κ. Τσίπρα, τα δώσατε όλα!

Γεννηματά: Go back κ. Τσίπρα, τα δώσατε όλα!
EUROKINISSI

Ως τον κατάλληλο άνθρωπο για να... τελειώσει τη δουλειά παρουσίασε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.  

«Η κυβέρνησή σας λειτούργησε αποκλειστικά ως υπηρέτης των ξένων συμφερόντων που ζητούν επιτακτικά λύση τώρα έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Δεν ενδιαφέρονται για το ποια θα είναι η λύση στο πρόβλημα μεταξύ των δύο κρατών. Βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο που ανέλαβε δράση παραμερίζοντας το Εθνικό συμφέρον. Απέναντι σας όμως έχετε τον Ελληνικό λαό που λέει ένα ηχηρό ως εδώ. Φτάνει πια! Go back κ.Τσίπρα», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Ο βολικός κ.Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά. Η ΝΔ αγωνιά μην τυχόν και βρει το θέμα ανοιχτό μετά τις εκλογές. Οι πρόθυμοι ανησυχούν μην πάει χαμένος ο κόπος τους» συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές για έλλειψη κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η Γεννηματά εκτίμησε, δε, πως «η Κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα σε μια κακή συμφωνία, η οποία δεν εξυπηρετεί τα Εθνικά συμφέροντα. Αντί να κλείνει παλιές πληγές ανοίγει καινούργιες. Κρατά ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού. Το Κίνημα Αλλαγής λέει καθαρά όχι».

«Τα δώσατε όλα κ.Τσίπρα» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό αναφέροντας πως «η Κυβέρνηση δίνει στα Σκόπια ένταξη στο ΝΑΤΟ, έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονική ταυτότητα, Μακεδονικό λαό, δηλαδή Μακεδονικό Έθνος».

«Συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών a la carte. Άλλοι υποτίθεται ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά όχι την συμφωνία, και άλλοι ότι στηρίζουν τη συμφωνία αλλά όχι την κυβέρνηση», είπε και σημείωσε ότι η τελευταία λειτούργησε αποκλειστικά ως υπηρέτης των ξένων συμφερόντων που ζητούν επιτακτικά λύση τώρα, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

«Βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο που ανέλαβε δράση παραμερίζοντας το εθνικό συμφέρον. Απέναντί σας όμως έχετε τον ελληνικό λαό που λέει ένα ηχηρό ως εδώ. Φτάνει πια! Go back κ.Τσίπρα», τόνισε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε επίσης πως:

  • Με το όνομα δημιουργούνται οι συνθήκες για τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων αλυτρωτικών διεκδικήσεων. Πολύ δε περισσότερο, αυτό που απαλείφεται με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι η Μακεδονία μας, η οποία αναφέρεται απλά ως η βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους, δηλαδή της Ελλάδας (άρθρο 7 παρ. 2) Στην πράξη εκχωρείτε το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία στην γειτονική χώρα. Και όλες οι πρόσφατες δηλώσεις του ΖόρανΖάεφ επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό. Κύριε Τσίπρα παραδώσατε την πιο βασική θέση της Χώρας. Αν το είχαν πράξει οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί θα είχαν κλείσει το θέμα εδώ και δεκαετίες. Δεν ήθελαν να παραδώσουν το όνομα.
  • Με τη γλώσσα προσπαθείτε να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι η γλώσσα είχε αναγνωριστεί από το 1977. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και το επιβεβαιώνει και ο άνθρωπος που εκπροσώπησε τη χώρα και συμμετείχε στη διαδικασία ο καθηγητής κ.Μπαμπινιώτης. Και το βάλατε και στη σύμβαση για να καλύψετε τις ευθύνες σας. (άρθρο 1, παρ. 3) Και μέσα από αυτή τη λογική διατηρείτε και ενισχύετε το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού. Προφανώς κανένας πολίτης της γειτονικής χώρας, δεν θα δηλώσει: Είμαι Μακεδόνας, ζώ στη Βόρεια Μακεδονία και μιλώ τη Μακεδονική που ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών. Όλοι θα δηλώσουν απλά Μακεδόνες.
  • Για την εθνότητα: Μάταια επιχειρεί να οχυρωθεί η Κυβέρνηση πίσω από την «ρηματική διακοίνωση» των Σκοπίων. Γιατί στο ίδιο αυτό κείμενο αναφέρεται δύο φορές η έκφραση «Μακεδονικός λαός». Και σε τελική ανάλυση εάν η πρόθεση ήταν να αναφερθεί η συμφωνία μόνο στην «ιθαγένεια», γιατί χρησιμοποιείται ο όρος nationality που έχει διπλή σημασία και όχι ο όρος citizenship, (στην αγγλική κατατεθειμένη σύνταξη της συμφωνίας) ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε σκοπιμότητες ή παρερμηνείες; Άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση στις συνθήκες της, χρησιμοποιεί για τον όρο ιθαγένεια τη λέξη citizenship.

«Έχετε κατανοήσει ότι όχι μόνο δεν προστατεύονται τα προϊόντα μας, αλλά και στο μέλλον η Κυβέρνηση των Σκοπίων θα μπορεί να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον όρο Μακεδονία/Μακεδονικός για νέες «ενδείξεις» ή για προϊόντα που δεν έχουν πιστοποιηθεί;» αναρωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά.

«Με τη Συνθήκη των Πρεσπών δημιουργήσατε νέα προβλήματα χωρίς να λύσετε κανένα από τα παλαιά. Και φαίνεται αυτό, όχι μόνο από τις αντιδράσεις της εθνικιστικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, αλλά και από τις διαδοχικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Εμείς δεν θα συναινέσουμε, δεν θα συνυπογράψουμε. Δεν θα κληροδοτήσουμε νέα εθνικά προβλήματα στις ερχόμενες γενιές» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Δεν έλειψαν και οι αναφορές στη Νέα Δημοκρατία: «δεν ξεχνάμε το πως δημιουργήθηκε το ζήτημα με την FYROM και τις μεγάλες ευθύνες της δεξιάς, της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτή που ακόμα και σήμερα δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής».

«Δεν θα χαρίσουμε τον γνήσιο πατριωτισμό ξανά στην ακροδεξιά. Μη γίνεστε πέρα από πολιτικός χορηγός της ΝΔ, τώρα χορηγός της Χρυσής Αυγής. Ο πατριωτισμός είναι στοιχείο της δικής μας ταυτότητας, της προοδευτικής παράταξης . Δεν είμαστε απάτριδες» τόνισε.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Έρχεται η ώρα της κρίσης και κανένας γυρολόγος της πολιτικής , πρόθυμος για εξουσία και καρέκλα δεν πρόκειται να σας σώσει» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ