ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο ψεκασμένος Καμμένος διακινεί ανοησίες, λέει η ΝΔ

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο ψεκασμένος Καμμένος διακινεί ανοησίες, λέει η ΝΔ
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την καυστική αντίδραση πηγών της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το «κάλεσμα» του Πάνου Καμμένου για μαζικές παραιτήσεις βουλευτών, προκειμένου να μην διεξαχθεί η ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Ο ψεκασμένος κ. Καμμένος εξακολουθεί να διακινεί ανοησίες. Αγνοεί ακόμη και το Σύνταγμα από το οποίο ρητά προκύπτει ότι η βουλή δεν διαλύεται και δεν προκηρύσσονται εκλογές ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης», αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ.

«Παρόλα αυτά η δική του παραίτηση, όπως και των προθύμων που στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα είναι καλοδεχούμενη και πριν από τις 2 το μεσημέρι. Θα είναι η απαρχή εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος», σχολιάζουν οι πηγές της Πειραιώς.

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, περί προσπάθειας χειραγώγησης εισαγγελικών λειτουργών από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «ο κατά τον κ. Τσίπρα αναντικατάστατος κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής προέβη χθες σε μια σοβαρότατη καταγγελία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η ΝΔ».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για «κυρίες συμβούλους του κ.Τσίπρα που λένε στους δικαστές "άστο αυτό για παρακάτω"», φωτογράφισε ευθέως την κ. Βασιλική Θάνου υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού».

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνει πως η σοβαρότατη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, καταγγελία του Πάνου Καμμένου, χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης, ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις, και μάλιστα άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ