Άδωνις Γεωργιάδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων
Πηγή: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχει τρόπος να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών εξηγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας πως μόνος μοχλός πίεσης πια αποτελεί η είσοδος της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται, αλλά ενισχύεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως εξηγεί, οι μελλοντικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ στην ΕΕ «θα αποτελέσουν ένα εργαλείο πίεσης προς τα Σκόπια», αναφέροντας, στη συνέχεια, ότι «εφόσον αυτή η συμφωνία έχει κυρωθεί, αποτελεί διεθνή συμφωνία και το κράτος έχει συνέχεια» και ότι «το μείζον που ήταν η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, έχει ήδη κριθεί».

Χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτη» εκ μέρους του την ένταξη στη ΝΔ των βουλευτών Αμυρά και Ψαριανού, αν και, όπως σημειώνει, αυτές είναι αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ.

Αναφορικά με ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες της ΝΔ, είπε ότι «εάν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις και έχουμε πεντακομματική Βουλή, προφανώς μόνο με το ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας – επαναλαμβάνοντας την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη- ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, η ΝΔ «θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis εκφράζει την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία εμπλοκή κανενός πολιτικού προσώπου». «Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο πια σκάνδαλο Novartis το οποίο μπορεί και να αποδειχθεί πράγματι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης και έχει να κάνει με το πώς η κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε να χειραγωγήσει δικαστές, εισαγγελείς και μάρτυρες με σκοπό να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάνει λόγο για μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ήδη από το στάδιο της προ-διαδικασίας τα οποία «ενισχύουν την υποψία ότι εδώ υπάρχει μια μεγάλη σκευωρία, την οποία η ΝΔ θα αποκαλύψει όταν γίνει κυβέρνηση». «Να είστε σίγουροι ότι οι σκευωροί και οι συκοφάντες δεν θα μείνουν ατιμώρητοι» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης