ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασκήσεις ψυχραιμίας στο Μαξίμου λόγω Καμμένου

Ασκήσεις ψυχραιμίας στο Μαξίμου λόγω Καμμένου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Όλα καλά. Ο Πάνος έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας». Με τον τρόπο αυτό απαντούν κυβερνητικά στελέχη όταν η συζήτηση στρέφεται γύρω από το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος δεν περίμενε λεπτό. Δεν περίσσευε καιρός για δάκρυα και θρήνους αλλά προτεραιότητα είχε η ανασύσταση δυνάμεων με στόχο να καλύψει το χαμένο (πολιτικό) έδαφος.

Και έπιασε δουλειά ευθύς αμέσως: με δηλώσεις και σχόλια κατά του Μεγάρου Μαξίμου και αποκορύφωμα την ομιλία του στη Βουλή αμέσως μετά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σαν να σήκωνε το γάντι που του έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πει απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως οι ΑΝΕΛ διεκδικούν ένα μερίδιο της «δεξιάς πολυκατοικίας» και δεν αρκούνται σε κανένα δυαράκι σε ημιυπόγειο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από το βήμα της βουλής δεν περιορίστηκε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό πως του κλέβει τους βουλευτές αλλά ότι έχειεπιπλέον στόχο να του διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα. Υποστήριξε, μάλιστα, πως το σχέδιο το έχουν καταστρώσει από κοινού Τσίπρας και Βούτσης, με τον πρωθυπουργό να μην προσπαθεί καν να κρύψει την έκπληξη του για τα όσα άκουγε.

Το ένα χτύπημα, όμως, ακολουθούσε το άλλο με τον Πάνο Καμμένο στην συνέχεια να κατηγορεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά δεν απαντήθηκε από τον πρωθυπουργό.

Την Πέμπτη το βράδυ ο Πάνος Καμμένος άρχισε να ξετυλίγει την νέα του τακτική για να περιορίσει την ζημιά και να παραμείνει στην πολιτική σκηνή και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στις μέρες που ακολούθησαν επανέλαβε τις ίδιες κατηγορίες περί κλοπής βουλευτών πολλές φορές χωρίς όμως να προσθέσει κάτι νέο πέρα από τα παράπονα για ανέντιμη συνεργασία εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υιοθέτησε το ρόλο του θύματος υψώνοντας εκ νέου τους πατριωτικούς τόνους για να πείσει τους ψηφοφόρους της δεξιάς πολυκατοικίας.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο κρατούν αποστάσεις.

Ο μόνος μέχρι ώρας που απάντησε χωρίς όμως να αναφερθεί ονομαστικά είναι ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος σημείωσε πως «οι κατηγορίες περί ‘’συναλλαγής’’ ή ‘’αποστασίας’’ εκτός από απολίτικες είναι και επικίνδυνες, εκχυδαΐζουν τον δημόσιο διάλογο και απαξιώνουν συνολικά το πολιτικό σύστημα με μόνους κερδισμένους την Άκρα Δεξιά και τους νεοναζί». Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πάλι χαμογελούν και σχολιάζουν πως «υπήρξε μια ανατροπή στους σχεδιασμούς του οπότε η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε λίγο νωρίτερα για εκείνον» συμπληρώνοντας πως προς ώρας δεν υπάρχει κάποιο θέμα ανησυχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ