ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Κάνουμε πράξη την δέσμευσή μας απέναντι στους εργαζομένους

Έφη Αχτσιόγλου: Κάνουμε πράξη την δέσμευσή μας απέναντι στους εργαζομένους
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Kαταλυτικό βήμα στην πορεία ανάταξης της αγοράς εργασίας χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού η Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας μιλώντας στο news24/7 σημείωσε πως «με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών κάνουμε πράξη την κορυφαία δέσμευσή μας αλλά και το χρέος μας απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας».

Συμπλήρωσε δε, πως πρόκειται για έναν στόχο «που υπηρετούμε από την πρώτη στιγμή με θεσμικές παρεμβάσεις προστασίας και ενίσχυσης των εργατικών δικαιωμάτων, με τη μείωση της ανεργίας, με την καταπολέμηση της εργοδοτικής παραβατικότητας, με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα».

«Η έξοδος από τα μνημόνια και η ανάπτυξη της οικονομίας αποκτούν έτσι πραγματικό νόημα, μέσα από τη βελτίωση της ζωής και του εισοδήματος των πολλών, όλων αυτών που έπληξε η κρίση και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της περιόδου 2010-2014, όλων αυτών που οι τότε κυβερνήσεις αντιμετώπισαν ως αναλώσιμους.

Χρέος μας είναι οι εργαζόμενοι να βρεθούν στο προσκήνιο της νέας εποχής που ξεκίνησε για τη χώρα μας μετά την 21η Αυγούστου 2018.

Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι διαρκής και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε στην πράξη» κατέληξε η υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ