ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το σενάριο να «σώσει» τον Καμμένο ο Τσίπρας

Ανοιχτό το σενάριο να «σώσει» τον Καμμένο ο Τσίπρας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρωτοβουλίες για αλλαγές σε ότι αφορά τις κοινοβουλευτικές ομάδες ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με αφορμή την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΑΝΕΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα με την μεγαλύτερή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σκοπεύει να ανοίξει αυτή τη συζήτηση στο επίπεδο του δημοσίου διαλόγου αλλά από εκεί και πέρα επιφυλάσσομαι για οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία».

Διευκρίνισε πως δεν χρειάζεται συνταγματική αλλαγή. «Τυπικά και τεχνικά αφορά τον κανονισμό της Βουλής όμως το ζήτημα δεν είναι οι επιμέρους νομικές διατάξεις του κανονισμού της Βουλής αλλά να απαντήσουμε σε ένα πολιτικό ζήτημα που τίθεται με μεγαλύτερη ένταση σήμερα από ότι τίθετο στο παρελθόν. Από το 2012 και μετά δημιουργήθηκαν νέες ιδιότυπες συνθήκες στο κοινοβούλιο. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να συζητιόνται ανοικτά».

«Στο πλαίσιο μιας πολιτικής συζήτησης και ενός ανοιχτού πολιτικού διαλόγου κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα και το δικαίωμα του οποιουδήποτε να εκφράζεται με την συνείδηση του και την άποψη του» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετέφερε τη θέση της κυβέρνηση πως «δεν είναι ούτε πολιτικά ούτε ηθικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων τα οποία στην διαδικασία των εθνικών έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στο εθνικό κοινοβούλιο».

«Παρά το γεγονός πως κάποιοι βουλευτές για λόγους συνείδησης για λόγους άποψης, για λόγους πολιτικών τοποθετήσεων μπορούν να επιλέγουν να φύγουν από τις ΚΟ. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να συζητηθεί πολύ σοβαρά στο πλαίσιο του πολιτικού μας συστήματος και στο πλαίσιο αναβάθμισης της ίδιας της Δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ