ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας δικηγόρος στη νευραλγική θέση του γραμματέα της κυβέρνησης

Ένας δικηγόρος στη νευραλγική θέση του γραμματέα της κυβέρνησης

O 40χρονος δικηγόρος Μιχάλης Καλογήρου ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού νέος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στην θέση του αποχωρήσαντα Σπύρου Σαγιά.

Οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Σαγιάς αντικαταστάθηκε δεν έχουν γίνει γνωστοί από το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύτηκε στον κ. Καλογήρου την νευραλγική θέση του γραμματέα της κυβέρνησης, από τα χέρια του οποίου θα περάσουν εκ των πραγμάτων όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια. O Μιχάλης Καλογήρου είναι τεχνοκράτης χαμηλών τόνων και είχε θητεύσει με επιτυχία ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Επομένως, θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου.

Επιπλέον, τα καθήκοντα που τού ανατέθηκαν έχουν και πολιτική κάλυψη αφού ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας και την ευθύνη του συντονισμού της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογήρου είναι ο συντάκτης του νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και του σχεδίου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Μιχάλης Καλογήρου είχε τα ίδια καθήκοντα και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου.
Η πορεία του κ. Καλογήρου ως δικηγόρου ξεκίνησε το 2001 όταν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Αθήνα από την Ιταλία. Από τα νεανικά του χρόνια ήταν μέλος του Συνασπισμού κι εξ αυτού του λόγου προέκυψε και η γνωριμία του με τον Νίκο Παππά.

Ως δικηγόρος έχει εργαστεί στα γραφεία του Φώτη Κουβέλη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αποβιώσαντος Γιάννη Σταμούλη. Από το 2012 συμμετέχει στο συντονιστικό του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ