ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν κερδίζει η κυβέρνηση από τα θετικά μέτρα - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Δεν κερδίζει η κυβέρνηση από τα θετικά μέτρα - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Υψηλή συσπείρωση για τη Νέα Δημοκρατία, περιθώρια βελτίωσης για το ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά 5,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7%, Κίνημα Αλλαγής με 6%, ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 0,5%, η Ενωση Κεντρώων με 1,5%, η ΛΑ.Ε. με 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΜέΡΑ25 με 0,5% και η Ελληνική Λύση με 2,5%. «Αλλο» κόμμα λέει το 2%, «αποχή/άκυρο/λευκό» 8% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 9,5%.

Ερωτήματα προκαλεί το 0% που καταγράφεται για τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε ένα δείγμα 1.000 ερωτηματολογίων και σε γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών, σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας.

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος μέσω των πρώτων «θετικών μέτρων» όπως τα εργασιακά καθώς όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση μολονότι αυτά αποτιμώνται θετικά από τους ψηφοφόρους, δεν αποδίδουν σε ποσοστά. Από τη δημοσκόπηση γίνεται ξεκάθαρο πως η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε δικομματικό σκηνικό.

Νέο κίνημα ανακοίνωσαν Ρωμανιάς και Μητρόπουλος

Η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη σύμβαση με πρώην συνεργάτη της Χρυσοβελώνη

Τσίπρας: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Όσον αφορά την συσπείρωση, οένας στους δύο (53%) απ’ όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δηλώνει ότι σε ποσοστό 80% και άνω θα τον ξαναψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Ν.Δ. είναι 76%, κάτι που δείχνει και τη μεγαλύτερη συσπείρωση του χώρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγορία, οι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 23% των 17-34 ετών, το 24% των 35-54 ετών και το 26% των άνω των 55 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τη Ν.Δ. είναι: 28%, 25% και 36%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ