ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερασπίζεται το πρώτο μνημόνιο και συστρατεύεται με το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου

Υπερασπίζεται το πρώτο μνημόνιο και συστρατεύεται με το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου
EUROKINISSI

Τους λόγους για τους οποίους το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής εξηγεί ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα υπεραμύνεται των μεταρρυθμίσεων του πρώτου μνημονίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου με γραπτή του δήλωση αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «χρειάζεται μια πλατιά συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων, που να δώσει οξυγόνο στους πολίτες που αγωνίστηκαν πολλές δεκαετίες για μια κοινωνία δημοκρατική, με κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στα δικαιώματα. Μια προοδευτική συμμαχία, απέναντι στην ιδεολογική θολούρα της ανίερης συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της καραμανλικής δεξιάς, αλλά και στη μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας με το αγκάλιασμα των πιο δεξιών ρευμάτων του χώρου της».

«Χρειάζεται», σημειώνει, «ένα συνολικό όραμα για την Ελλάδα, με σχέδιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια, που να συνδέει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα με τις παγκόσμιες τάσεις και να καλλιεργεί τις δικές μας δυνάμεις με γνώμονα την ισόρροπη ευημερία των περιοχών και των πολιτών».

Όσον αφορά το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ εξηγεί πως πρέπει να «δοθεί φωνή σε μια πλατφόρμα αξιών και θέσεων με καθοριστική και σαφή προοδευτική κατεύθυνση, γιατί η αλήθεια είναι, πως αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα που θα κριθεί το επόμενο διάστημα».

Γεννηματά για Ανδρέα Παπανδρέου: «Ιστορικά μοναδικός και ανεπανάληπτος»

Κατρούγκαλος: Υποχρεωτική η χρήση του Βόρεια Μακεδονία από την ερχόμενη εβδομάδα

Οι δημοσκοπήσεις οδηγός για τις κάλπες

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι υποχρέωση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης να «αποκαλύπτουμε καθημερινά τα πραγματικά αίτια της κρίσης, που τόσο εύκολα συγκαλύφθηκαν από την έχουσα την ευθύνη δεξιά και την ανεύθυνη αριστερά. Χωρίς τις αλήθειες αυτές δεν θα χτυπηθούν τα κακώς κείμενα, θα χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού και η Ελλάδα θα παραμένει εξαρτημένη από δάνειες δυνάμεις».

Υπερασπιζόμενος τέλος τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τη διετία 2010-2012, τονίζει οτι «είναι κρίσιμο να σταματήσουμε τη συνειδητή υπονόμευση κάθε προοδευτικής μεταρρύθμισης που προώθησε με θυσίες η παράταξή μας, αλλά και να συνεχίσουμε με δυναμισμό τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια προς όφελος του ελληνικού λαού». Προσθέτει ότι είναι κρίσιμο να αποκατασταθεί η σημασία της δημοκρατίας που δέχεται διαρκώς θεσμικό ευτελισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ