Ερώτηση ΝΔ για διάταξη του υπ. Δικαιοσύνης και τον Δημήτρη Κουφοντίνα
Πηγή: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απαντήσεις εάν διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος αφορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ζήτησε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, που αφορά στην έκτιση ποινής σε αγροτικές φυλακές, μία μέρα εργασίας στις αγροτικές φυλακές μπορεί να υπολογιστεί σε τρεις μέρες ποινής,  εφόσον ο κρατούμενος δουλεύει και στο ζαχαροπλαστείο ή στο αρτοποιείο της φυλακής. Μέχρι σήμερα η διάταξη αυτή αφορούσε μόνο στις αγροτικές εργασίες.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, έθεσε το ερώτημα αυτό, επειδή ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπηρετεί στις αγροτικές φυλακές. Κάλεσε δε, τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να απαντήσει εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει κάποια στόχευση ή όχι.

«Μην αναπαράγεται fake news γιατί θα διαψευσθείτε», ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου ο κ. Καλογήρου και λίγο αργότερα στην απάντησή του ανέφερε πως δεν αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς «μετρά ήδη τρεις ημέρες». Ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στη ΝΔ ανέφερε πως επί ημερών της οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» έπαιρναν περισσότερες άδειες. «O ΧΞ (σ.σ. Χριστόδουλος Ξηρός) έλαβε 7 άδειες από 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους και συνελήφθη το 2015, δεν έχω δει καμία φωτογραφία το 13 ή το 14 όταν έπαιρνε τις 7 άδειες», είπε.

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Γρίπη: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το εμβόλιο - Τρεις κανόνες που πρέπει να τηρείτε

Κτηματολόγιο: Προς παράταση προθεσμίας σε αρκετές περιοχές

Μηταράκης: Φοβάται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας