Σπυράκη: Λύση για την Ελλάδα είναι μια καινούργια κυβέρνηση, με φρέσκια εντολή
Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Στην πολιτική τα πράγματα δεν έχουν μόνο αριθμητική και μάλιστα αριθμητική "κουρελού". Γίναμε θεατές μιας κατάστασης προσβλητικής και λύση για την Ελλάδα είναι μια καινούρια κυβέρνηση, με φρέσκια εντολή» σημείωσε.
Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί ξανά ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απάντησε ότι δεν θέλει να μπει σε συζήτηση κινδυνολογίας, για να προσθέσει ότι είναι «απαραίτητο να αντιμετωπιστούν τα μη βιώσιμα δάνεια τώρα. Το πρόβλημα αφέθηκε να διογκωθεί και δεν ελήφθη υπόψη η πρόταση της ΝΔ».
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διερωτήθηκε «αν η κυβέρνηση προσέφερε καλύτερη ποιότητα ζωής στους Έλληνες», για να τονίσει: «Η απάντηση είναι ότι οι δείκτες πήγαν προς τα κάτω. Σημασία δεν έχει να κάνεις μια ενδεικτική έξοδο στις αγορές. Δείτε το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Πορτογαλία».
Για τη συνταγματική αναθεώρηση σημείωσε ότι είναι βασικά τα άρθρα 16 και 24, υπογραμμίζοντας ότι «η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει για το περιεχόμενο των άρθρων που θα αναθεωρηθούν».
Σε ερώτηση για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η κ. Σπυράκη είπε ότι «και στα καλύτερα στημένα διαζύγια τα ζευγάρια τα βρίσκουν στη διατροφή. Προετοιμασμένος θεωρώ ότι ήταν ο διάλογος με στίχους», ενώ για την υποψηφιότητα Μπογδάνου στη ΝΔ είπε ότι είναι θέμα που δεν υπάρχει και πρόσθεσε:
«Η ΝΔ ως παράταξη και υπό Κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες. Δεν μας ταιριάζει ούτε ο ακραίος λόγος, ούτε εκείνος που δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές».
Τσίπρας: Φουλ επίθεση στη ΝΔ για ακρίβεια και αλαζονεία, «φρένο» στην κριτική στο ΠΑΣΟΚ
07:53
Γιουσέφ Ντορχόμ στο CNN Greece: Η συμφωνία έχει μείνει στα χαρτιά, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη Γάζα
07:46
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η επιχειρηματικότητα στο βασίλειο του trash
07:45
Καύσιμα: Στα 101 δολάρια το Brent, στα 76 ευρώ το φυσικό αέριο - Επιμένει στα 2,20 ευρώ η αμόλυβδη
07:42