ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για παιχνίδια με το Σύνταγμα

Γεννηματά κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για παιχνίδια με το Σύνταγμα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι χρησιμοποιούν τη συνταγματική αναθεώρηση για μικροκομματικά οφέλη και να προκαλέσουν τεχνητή πόλωση, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής διαμήνυσε ότι το κόμμα της δεν θα επιτρέψει η αναθεώρηση του Συντάγματος να γίνει υπόθεση μιας πολιτικής δύναμης και πως οι βουλευτές του κόμματος θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να μην λάβει καμία διάταξη περισσότερες από 180 θετικές ψήφους.

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει παιχνίδι για λίγους, ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή. Να γίνει υπόθεση μιας μόνο πολιτικής δύναμης. Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή», επεσήμανε.

Με αφορμή όσα συνέβησαν ένα 24ωρο νωρίτερα με την αναδίπλωση Κατρούγκαλου ύστερα από άνωθεν παρέμβαση, στο ζήτημα του άρθρου 32 που αφορά στην αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από την πρόωρη διάλυση της Βουλής, ανέφερε πως οι «κωλοτούμπες» έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη.

Διαβάστε επίσης:
Αιχμές Φίλη για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Χαρίτσης: Είμαστε έτοιμοι και για εθνικές εκλογές τον Μάιο
«Λάστιχο» η διάταξη για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

«Τους προειδοποιώ το άρθρο αλλάζει αλλά το περιεχόμενο θα καθοριστεί από την επόμενη Βουλή και αφού υπάρξουν εκλογές. Σταματήστε τα παιχνίδια», είπε.

Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τζογαδόρικη διάθεση με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές και επέκρινε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι είναι ο «αρχιτέκτονας αυτού του πολιτικού ευτελισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ