ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Στη ΝΔ οι αντιλαϊκές εμμονές συμβαδίζουν με την πολιτική γελοιότητα

Μαξίμου: Στη ΝΔ οι αντιλαϊκές εμμονές συμβαδίζουν με την πολιτική γελοιότητα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για αντιλαϊκές εμμονές κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή δηλώσεις του Κώστα Κουκοδήμου περί 4ου Μνημονίου. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί και ο Κουκοδήμος δεν τον αφήνει», σχολιάζει ο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ένα μνημόνιο που θα υλοποιεί προφανώς τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για ασφαλιστικό Πινοσέτ, επαναφορά του 1 προς 5, αντί του 1 προς 1 που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, κατάργηση του... ξεπερασμένου οκταώρου, επίθεση στην αμοιβή της εργασίας και άλλα "αναπτυξιακά" μέτρα, υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου και καταλήγει: «Το γεγονός ότι ο κ. Κουκοδήμος, μετά από εντολή της Πειραιώς, προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, απλώς επιβεβαιώνει ότι στη ΝΔ οι αντιλαϊκές εμμονές συμβαδίζουν με την πολιτική γελοιότητα».

Ο Κώστας Κουκοδήμος υποστήριξε πως «τον Οκτώβριο αν αναλάβει με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου του Μητσοτάκη».

Μετά την έκταση όμως που πήρε η δήλωση του προχώρησε σε διορθωτική, διευκρινίζοντας πως «επειδή μέρος των δηλώσεων μου σε ραδιοφωνική συνέντευξη παρερμηνεύθηκαν και επιχειρείται από μερίδα του τύπου να διαστρεβλωθεί βάναυσα οφείλω να πω τα εξής:

Το ύφος και το πνεύμα του προφορικού μου λόγου στη συνέντευξη που παραχώρησα ειχε μοναδικό στόχο να καυτηριάσει την κάκιστη εικόνα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και τομείς λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία
Πώς άνοιξε η «πόρτα» του ΣΥΡΙΖΑ σε Τόλκα και Μωραΐτη
Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα «αγκάθια» και τα επόμενα βήματα (aud)

Η αναφορά μου στο 4ο μνημόνιο είχε όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε νοήμων άνθρωπος, σκωπτικό ύφος. Τόνισα πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα με την πολιτική της σε απόλυτο αδιέξοδο. Με παροχές προεκλογικού χαρακτήρα και προκειμένου να κλέψει πολιτικό χρόνο και να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο, λόγω της κακής της εικόνας για το Μακεδονικό.

Το ύφος και το πνεύμα του προφορικού μου λόγου στη συνέντευξη που παραχώρησα είχε μοναδικό στόχο να καυτηριάσει την κάκιστη εικόνα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και τομείς λειτουργίας.

Και προφανώς αυτό δεν αρέσει σε κάποιους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ