ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακώστα σε Μητσοτάκη: Άνοιξε τα χαρτιά σου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παπακώστα σε Μητσοτάκη: Άνοιξε τα χαρτιά σου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ευθείες βολές κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Με αφορμή την συζήτηση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, η Κατερίνα Παπακώστα αφήνει αιχμές και για το ποιος είναι ο πραγματικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δυστυχώς η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδεικνύει ότι η Πειραιώς εκτός από κρυφή ατζέντα για την Οικονομία και την συμπεριφορά της απέναντι στους Δημοσίους Υπαλλήλους, διαθέτει κρυφή ατζέντα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και κρυφό πρόεδρο για την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος επιλέγει και χρίζει υποψηφίους, γεγονός πολύ κακό τόσο για τη Δημοκρατία, όσο και για την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ).

Όπως εξηγεί, «η Νέα Ελληνική Ορμή έχει ήδη από τις 10 Ιανουαρίου 2019 διατυπώσει τη στήριξή της στην επανεκλογή του Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2020 και έχει καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα σε συμφωνία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνονται οι διεθνείς σχέσεις της χώρας, καθώς και η εμπέδωση κλίματος σταθερότητας και γαλήνης στο εσωτερικό, το οποίο προφανώς έχουν ανάγκη οι Ελληνίδες και οι Έλληνες».

Διαβάστε επίσης:

Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα «αγκάθια» και τα επόμενα βήματα (aud)
Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς
Ερντογάν: Ζήτησα από τον Τσίπρα το τζαμί στην Πλάκα να έχει μιναρέ

Υποστηρίζει δε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος «αποτελεί τον εγγυητή του Συντάγματος, χτίζει και κατοχυρώνει το κλίμα σταθερότητας που έχει ανάγκη η Ελλάδα, δεδομένου ότι τυγχάνει διεθνούς κύρους και αναγνώρισης. Κράτησε την Ελλάδα στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης το καλοκαίρι του 2015. Ακούραστα οι πρωτοβουλίες του κινούνται στο να ενδυναμωθεί ο ευρωπαϊκός ρόλος της χώρας, αλλά και η επιρροή της στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Ευρώπη σε όλο το εύρος της εξωτερικής πολιτικής. Είναι αδιανόητο σε μία σύγχρονη Δημοκρατία ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει κρυφή ατζέντα για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και με κακή αίσθηση του χιούμορ, αντί να πει ευθέως ποιος είναι ο εκλεκτός του, να μιλά για ΑΦΜ…»

«Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πει άμεσα εάν συμφωνεί στην επανεκλογή του κ. Προκόπη Παυλόπουλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οφείλει ο Μητσοτάκης να πει το όνομά του και γιατί τον προτείνει. Όπως επίσης οφείλουν και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσουν εάν συμφωνούν με την ιδιότυπη αυτή στάση του αρχηγού της» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ