ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άλλο η πολιτική κριτική, άλλο η στοχοποίηση» λέει η Παπακώστα για την αγωγή σε Μητσοτάκη

«Άλλο η πολιτική κριτική, άλλο η στοχοποίηση» λέει η Παπακώστα για την αγωγή σε Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για στοχοποίηση κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα η οποία κατέθεσε αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η πολιτική κριτική, ασφαλώς, είναι προστατευμένη και από το Σύνταγμα. Ο βουλευτής διατηρεί την ασυλία του μόνο για αυτό, για να ασκεί πολιτική κριτική» είπε η Κατερίνα Παπακώστα στο ραδιόφωνο Πρακτορείο, και συνέχισε: «Εδώ δε μιλάμε για πολιτική κριτική, εδώ μιλάμε για υπέρβαση των εσκαμμένων, εδώ μιλάμε για στοχοποίηση και δολοφονία χαρακτήρος και της προσωπικότητας του βουλευτή, εδώ μιλάμε για ακύρωση, μέσω προσωπικής επίθεσης στον βουλευτή, με στοχεύσεις και αναφορές περί προδοσίας και προδοτών, περί, εν πάσει περιπτώσει, συναλλαγής κι ανταλλαγμάτων, περί εξαγοράς, περί μιας σειράς ζητημάτων, τα οποία μάλιστα όταν στοχοποιηθήκαμε - και εγώ προσωπικά ιδίως - τα ονόμασε ο κ. Μητσοτάκης, τότε τα βάφτισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ είχε την ευκαιρία να τα αποκηρύξει, ως συνήθη πρακτική. Αυτά δεν αποτελούν συνήθη πρακτική».

«Πρώτη φορά στοχοποιήθηκε βουλευτής με τον τρόπο που στοχοποιήθηκα εγώ και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ γιατί είναι κατήφορος» συμπλήρωσε ενώ εξήγησε πως «πρώτη φορά φοβήθηκα, όχι για τον εαυτό μου αλλά για την αγριότητα, για την έλλειψη ηθικής και για τον τρόπο στοχοποίησης που παραπέμπει σε άλλες εποχές, οι οποίες πραγματικά στεναχώρησαν και αιματοκύλησαν τη χώρα»

Διαβάστε επίσης:

«Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω»: Αυτά είναι τα μηνύματα Καμμένου σε Κοτζιά
Έλενα Ράπτη: Τα Σκόπια θα παραμείνουν Σκόπια για εμάς (vid)
Μεγαλοοικονόμου: Έβλεπα εφιάλτες με τους κουραμπιέδες

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό, η κ. Παπακώστα σημείωσε πως «πάντοτε ένας ανασχηματισμός προκαλεί ενδιαφέρον αναμφίβολα και πολιτικές συζητήσεις και ενστάσεις από εκείνους οι οποίοι αιμορραγούν. Διότι αιμορραγεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ. Εγώ έχω κάνει μια πρόβλεψη σε ανύποπτο χρόνο ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα είναι στις επόμενες εκλογές στη Βουλή των Ελλήνων... και άσκησα κριτική και στη ΝΔ γιατί το "ξέπλυνε" δύο φορές...».

Κάλεσε δε τη Φώφη Γεννηματά να δώσει εξηγήσεις για τα «μαύρα ταμεία» του ΠΑΣΟΚ για τα οποία σιωπά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ