Αυξάνονται οι καθαρές αμοιβές των απασχολούμενων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Πηγή: (EUROKINISSIΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την αύξηση των καθαρών αμοιβών των απασχολούμενων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε ποσό ωστόσο, που δεν θα υπερβαίνει τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Σύμφωνα με την υπουργική ρύθμιση, μετά την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, τα υφιστάμενα πλαφόν των 495,25 ευρώ μηνιαίως για τους ωφελούμενους 25 ετών και άνω και 431,75 ευρώ για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών, αντικαθίστανται εφεξής από το ύψος του νέου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ και μάλιστα για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρουσιάζοντας την τροπολογία μίλησε για ένα ακόμη βήμα αποκατάστασης ανέργων και χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων. «Είναι ένα ακόμα βήμα, με το οποίο προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε όσα υπέστησαν οι άνεργοι κι εργαζόμενοι στη χώρα από τα μέτρα λιτότητας της προηγούμενης 10ετίας», είπε και πρόσθεσε ότι αφορά 40.000 άτομα που απασχολούνται ήδη σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κι άλλους 14.000 που θα ξεκινήσουν να εργάζονται μέσω αυτών το επόμενο διάστημα.

Με την ίδια τροπολογία, επεκτείνεται η χρονική διάρκεια προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία, στο οποίο απασχολούνται 5.000 άτομα.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!