ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βούτση - Λοβέρδου για προσλήψεις στη Βουλή

Κόντρα Βούτση - Λοβέρδου για προσλήψεις στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή Νίκος Βούτσης και Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις αλλαγές στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου που αφορούν στη λειτουργία του Ιδρύματος. 

Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής για «συριζοποίηση» του Ιδρύματος, καθώς –όπως είπε- θέλει να του προσδώσει πολιτικό προσανατολισμό, ενώ επιχειρεί να κομματικοποιήσει ακόμη και τον θεσμό της Βουλής των Εφήβων. Έκανε ακόμη, λόγο για δεκάδες προσλήψεις επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Οι καταγγελίες Λοβέρδου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Νίκου Βούτση που τον αποκάλεσε «ψεύτη», φράση που ωστόσο, ανακάλεσε λίγο αργότερα. Ο Πρόεδρος της Βουλής διέψευσε κατηγορηματικά τα περί αθρόων προσλήψεων και ειδικότερα όσα ακούγονται για 55 νέους διορισμούς, διευκρινίζοντας ότι αυτές είναι οι θέσεις του οργανογράμματος που αποκτά για πρώτη φορά το Ίδρυμα.

«Ο Απόστολος Κακλαμάνης «πήρε» τη Βουλή με 726 υπαλλήλους και την παρέδωσε με 840, ενώ εσείς μέσα σε 4 χρόνια από 1256 φτάσατε τους 1400», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε εξαιρετικά «άδικο» να λέγονται τέτοια πράγματα και να βάλλεται το πολιτικό σύστημα σε μια ευαίσθητη στιγμή των σχέσεων του με την κοινωνία και τόνισε ότι οι 40-50 προσλήψεις που έγιναν ήταν πάντοτε και μόνον με συμβάσεις που δεν αφορούν μονιμότητα και πάντα για τις διάφορες δραστηριότητες της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ