ΣΥΡΙΖΑ: Τα 5 ερωτήματα που οφείλει να απαντήσει ο Μητσοτάκης για την υπόθεση Γεωργιάδη
Πηγή: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να κρύβεται.

«Αφού πρώτα στήριξε τον κ. Γεωργιάδη με όλες του τις δυνάμεις, μετά την κοινωνική κατακραυγή, προσπαθεί να υποβαθμίσει την καταδίκη του για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων επί πληρωμή, κάνοντας λόγο για “προσωπική υπόθεση”» αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει: Αφού πρόκειται για μία “αυστηρά προσωπική υπόθεση» γιατί έστειλε εκπροσώπους της ΝΔ ως μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Γεωργιάδη στο δικαστήριο; Ισχύει αυτό που είπε ο κ. Γεωργιάδης στην απολογία του, ότι δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης του ζήτησε μετά την αποκάλυψη να καθίσει δύο τρεις μήνες στο παρασκήνιο μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση; Επικροτεί το γεγονός ότι ο σύμβουλός του, κ. Γεωργιάδης, έκανε χρήση της διπλωματικής του ασυλίας, για να διαφύγει της σύλληψης στη Μολδαβία;».

Το κυβερνών κόμμα διερωτάται, επίσης, εάν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμμερίζεται όσα είπε ο γραμματέας του κόμματος κ. Αυγενάκης για «πολιτική σκευωρία».

«Εάν όχι, περιμένουμε να τον αποπέμψει άμεσα. Και, τέλος, όταν το βράδυ των Χριστουγέννων επισκεπτόταν ΜΚΟ που στηρίζει θύματα του trafficking, δε γνώριζε ότι έχει ως σύμβουλό του έναν κατηγορούμενο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων επί πληρωμή;» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης