ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Αγωνιζόμαστε για προώθηση των κοινωνικών μέτρων χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις

Γεννηματά: Αγωνιζόμαστε για προώθηση των κοινωνικών μέτρων χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ως την πιο σημαντική απειλή για το μέλλον της χώρας ανέφερε το δημογραφικό η Φώφη Γεννηματά, στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής. 

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην παρέμβασή της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολούθησε οδήγησε στην περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες υπέρ της πολιτικής αλλαγής.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξοντωτική φορολόγηση και οι περικοπές που επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδείνωσαν την κατάσταση. Όλα στο βωμό των υπερπλεονασμάτων, κόψιμο των Κοινωνικών παροχών και σε "αντάλλαγμα" επιστρέφουν - με την μορφή προσωρινών επιδομάτων – 1 στα 10 από αυτά που έχασαν οι πολίτες. Αυτή την κατάσταση πρέπει να ανατρέψουμε με την πολιτική ανατροπή και την προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε και πρόσθεσε: «Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα για νέες κοινωνικές κατακτήσεις που θα δώσουν πραγματική ελπίδα στη ζωή τους. Μπορούμε να εγγυηθούμε και το γνωρίζουν ότι εμείς δεν θα διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες τους όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».

Η Φώφη Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αγωνιστεί για την προώθηση κοινωνικών μέτρων χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις, τώρα αλλά και μετά τις εκλογές και παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά, «όχι μόνο με εφάπαξ μπόνους, αλλά στήριξη και για τα 3 πρώτα χρόνια». Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε 200 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια για κάθε νέο παιδί και οι τρίτεκνοι να αποκτούν τα δικαιώματα των πολυτέκνων.

Η πρόταση αφορά, όπως είπε, στα ζευγάρια χωρίς παιδί και τα ζευγάρια με ένα παιδί, που έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα ως και 25.000 ευρώ με στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο, για πρώτη κατοικία, καθώς και στα ζευγάρια χωρίς και τα ζευγάρια με ένα παιδί που έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα ως και 20.000 ευρώ (δίχως στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο).

«Είναι ένα γενναίο μέτρο, κοστολογημένο, που αφορά κάθε νέο παιδί και το νέο μοντέλο οικογένειας και απαντά άμεσα στις δυσκολίες των νέων ζευγαριών. Δίνεται παράλληλα με τα επιδόματα παιδιού που καταβάλλονται σήμερα», είπε και αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου του κόμματός της που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και προβλέπει μεταξύ άλλων εφάπαξ επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ