ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Γεροβασίλη για την ψευδή δήλωση που της χρεώνουν

Οργή Γεροβασίλη για την ψευδή δήλωση που της χρεώνουν
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την έντονη αντίδραση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε ψευδές δημοσίευμα το οποίο της αποδίδει δήλωση που δεν έκανε. 

Η Όλγα Γεροβασίλη εγκαλείται ότι δήλωσε πως «διαπράττει αδίκημα όποιος αντιδρά κατά της κυβέρνησης στο διαδίκτυο» ενώ το συγκεκριμένο δημοσίευμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς επικαλείται σχετικά την συνέντευξη της υπουργού στην ΕΡΤ.

«Γκαιμπελίστικα ψεύδη και βρώμικη προπαγάνδα. Μου χρεώνουν δήλωση που ποτέ δεν έκανα. Ποτέ δεν είπα ότι "όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα - Σας παρακολουθούμε όλους". Έλεος!» έγραψε η Όλγα Γεροβασίλη από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο υπουργών.

Τι είπε στην ΕΡΤ

«Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες – και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ’ έντονο τρόπο – και συγκεκριμένα άτομα, καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο θα το βρείτε από μόνοι σας» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ.

«Βεβαίως η ΕΛ.ΑΣ έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση, παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος. Ένας από τους μηχανισμούς είναι και η προληπτική προσαγωγή. Πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ονοματεπώνυμα. Και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς της Αστυνομίας» πρόσθεσε για το περιστατικό των Γιαννιτσών.

Μάλιστα ανέφερε ότι «ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός, αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ