ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2019: Το Μαξίμου «κατακλύστηκε» από γυναίκες

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2019: Το Μαξίμου «κατακλύστηκε» από γυναίκες

Με γυναίκες γέμισε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην ειδική εκδήλωση του Μεγάρου Μαξίμου που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παραβρέθηκαν γυναίκες που εργάζονται ως κοινωνικοί λειτουργοί, επιμελήτριες υγείας, ανθρωπολόγοι και ειδικοί συνεργάτες σε δομές υποστήριξης και σε συμβουλευτικά κέντρα, βραβευμένες επιστήμονες, καθηγήτριες Πανεπιστημίου και ερευνήτριες σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας, σπουδάστριες και μαθήτριες.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και φωτογραφήθηκε επίσης και με γυναίκες που υπηρετούν ως ειδικές επιθεωρήτριες στο υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενες από το Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζών, αναπληρώτριες και ωρομίσθιες εκπαιδευτικοί, μαγείρισσες σε ξενώνα ασυνόδευτων προσφύγων και εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα καθώς και γυναίκες που υπηρετούν σε διάφορες θέσεις στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ανάμεσά τους η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Το μήνυμα του Τσίπρα

«Σε όλον το κόσμο οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ο αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν είναι μόνο αυτός για την εργασιακή ασφάλεια αλλά και για την κατάργηση των διακρίσεων του αυταρχισμού, της βίας και της πατριαρχίας.

Μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η αναγνώριση δικαιωμάτων μέσω της ψήφισης νόμου ένταξης στην έννομη τάξη μας της Διεθνούς Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η στήριξη και επέκταση των δομών προστασίας και συμβουλευτικής για θύματα έμφυλης βίας, η αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, η στήριξη της οικογένειας και η άδεια μητρότητας 6 μηνών που θεσμοθετήσαμε, στοχεύουν στην άμβλυνση αυτών των διακρίσεων.

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Παγκόσμια Ημέρα Φεμινιστικής Κινητοποίησης, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ