Γιατί ο Βέμπερ κάλεσε τον Μητσοτάκη να.... κόψει τη γραβάτα του;
Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μάνφρεντ Βέμπερ.
Σε βίντεο που ανάρτησε στο twitter μετράει τη γραβάτα του και μετά κόβει από αυτή το 16,5% του μήκους της καλώντας μάλιστα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο.
Ο λόγος; Το 16,5% αντιστοιχεί στη μισθολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών που κάνουν την ίδια δουλειά και η κίνηση του Γερμανού πολιτικού έγινε για να δείξει την αντίθεση του και λόγω της Ημέρας της Γυναίκας.
«Η διαφορά στη μισθοδοσία μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρώπη είναι 16,5%. Αυτό δεν είναι αποδεκτό για εμάς» σημειώνει στο twitter και ξεκινάει το #gendergapchallenge από σήμερα. «Προκαλώ τον καλό μου φίλο, Κυριάκο Μητσοτάκη, να με ακολουθήσει για μια καλύτερη Ευρώπη» συμπληρώνει.
Στην απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργά το απόγευμα της Παρασκευής , αποδέχθηκε την πρόκληση και δεσμεύθηκε να αναρτήσει σχετικό βίντεο την Τρίτη, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.
SPONSORED
Συναγερμός στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Εντολή στους αστροναύτες να ετοιμαστούν για εκκένωση
17:37
Πολάκης: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, όχι «δανείζοντας» στελέχη μετά από ατομικές συμφωνίες
17:28
Μαρουσάκης στο CNN Greece: «Επιστροφή» στο καλοκαίρι - Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυρά μελτέμια
17:19
Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης 62χρονης Πολωνής τουρίστριας στην Κεφαλονιά
17:10