ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σπίρτζη - Χατζηδάκη για την Εγνατία Οδό

Κόντρα Σπίρτζη - Χατζηδάκη για την Εγνατία Οδό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή Χρήστος Σπίρτζης και Κωστής Χατζηδάκης. 

Στην επιτροπή που συνήλθε για να εγκρίνει το διορισμό του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας «Εγνατία Οδός» οι αναφορές του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών ότι η ΝΔ φέρει μερίδιο ευθύνης για τη μη ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης, προκάλεσαν την αντίδραση του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κωστής Χατηδάκης χαρακτήρισε αστεία και σουρεαλιστική την άποψη του Χρήστου Σπίρτζη που επέμεινε –και στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους- πως είναι λάθος το μοντέλο παραχώρησης.

Χρήστος Σπίρτζης: «Τον διαγωνισμό τον διεξάγει η Πειραιώς , η ΝΔ; Αν δει κανείς τους συμβούλους που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού, θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Νέλλας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος επί ΝΔ σε δύο τουλάχιστον οργανισμούς. Νομικός σύμβουλος είναι το γραφείο Φορτσάκη. Οικονομικός σύμβουλος είναι η Alpha Bank. Καταλαβαίνουμε όλοι για τους συμβούλους παραχώρησης της Εγνατίας».

Κωστής Χατζηδάκης: «Είναι αστεία η άποψη ότι ένα κόμμα ταυτίζεται με το τραπεζικό σύστημα… Είστε υπουργός ή διακινητής πολιτική σαπουνόφουσκας; Στην σουρεαλιστική προσέγγιση ταύτισης της ΝΔ με το ΤΑΙΠΕΔ και συμβούλους θέλω να σας πω ότι ο κ. Νέλλας και επί ΠΑΣΟΚ είχε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το 2009 και τότε στο ΠΑΣΟΚ ήσασταν κι εσείς. Ταυτίζεστε κι εσείς με το τραπεζικό σύστημα; Να δούμε που οδηγεί ο σουρεαλισμός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ