ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Τσίπρα: Όταν διαπραγματεύεστε μόνο νέα βάρη έρχονται

Γεννηματά σε Τσίπρα: Όταν διαπραγματεύεστε μόνο νέα βάρη έρχονται
Κίνημα Αλλαγής

«Βαρίδι της αριστεράς και της χώρας» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα από την Κοζάνη η Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας πως «μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία της ταύτισε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τις δύο εκδοχές της δεξιάς: τη νέα και την παλιά. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε:

  • Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα.
  • Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή.
  • Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό.

«Εικόνες ντροπής που δημιουργούν αποστροφή στους πολίτες. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. Έχει όνομα η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία: Τσίπρας. Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής» είπε η Φώφη Γεννηματά.

Υποστήριξε πως «οκ. Τσίπρας δεν χρειάζεται να αντιδικεί με τον κ. Μητσοτάκη για να χτίζει ψευτοδιλήμματα. Μοιάζουν άλλωστε τόσο πολύ οι πολιτικές τους. Μπορούν μια χαρά να συνεργαστούν την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά αυτό δεν είναι λύση για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί».

Αναφέρθηκε στα τέσσερα μείζονα ζητήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη που, όπως είπε, αναδεικνύουν τις ιδεολογικές διαφορές του ΚΙΝΑΛ απέναντι στις συντηρητικές λογικές:

1ον Για την πορεία της Ευρώπης: Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία και το φασισμό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Με τον Βεμπερ και τον Ορμπαν.8ΙΙΙΙ Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βάζουμε προοδευτική ριζοσπαστική ατζέντα. Προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος. Τέλος στη διαρκή λιτότητα. Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Κατώτερος μισθός και κατώτερη σύνταξη που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή. Επίδομα ανεργίας από κοινοτικούς πόρους σε χώρες με κρίση. Είναι μερικές από τις προτάσεις που δουλεύουμε μαζί και με το SPD με τον κ. Φ. Τίμμερμανς μπροστά.

2ον Για την Ανάπτυξη: Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ασυδοσία της αγοράς που πρεσβεύει η ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό ΣΟΚ. Παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Για να το πετύχουμε αυτό διεκδικούμε την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. Από 3,5 στο 2%. Έτσι απελευθερώνονται πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική. Έτσι δημιουργούμε πραγματική ελπίδα και μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.

3ον Για τον Δημόσιο Τομέα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ ως εχθρό. Μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Λέμε όχι και στις 2 αυτές καταστροφικές λογικές. Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες. Φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις. Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης. Είναι προτεραιότητά μας η στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (με νέα συστήματα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σπατάλης). Καθώς και η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Παιδείας που έχει ισοπεδωθεί.

4ον Για τον Εθνικό Πλούτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει υποθήκη στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Τώρα δεσμεύεται για την άμεση εκποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών. Διαφωνούμε απόλυτα. Θα σταθούμε εμπόδιο απέναντι σε αυτά τα σχέδια. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι συμφωνεί με την γενικευμένη και προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση της. Είμαστε απέναντι και με τους δυο . Το λεγόμενο "Υπερταμείο", πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου. Οι πόροι που θα εισπραχθούν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Παρουσίασε το ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ για την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία:

  • στην Ενέργεια με πρώτο βήμα τις στρατηγικές συμμαχίες της ΔΕΗ στις οποίες ήδη αναφέρθηκα και την αξιοποίηση του ΤΑΠ, που εμείς το ΠΑΣΟΚ σχεδιάσαμε για να φέρουμε το Φυσικό Αέριο στην Περιφέρεια
  • στο Περιβάλλον, με τις αποκαταστάσεις Εδαφών στα ορυχεία και την απόδοση χιλιάδων στρεμμάτων σε Ομάδες Παραγωγών
  • στις Μετεγκαταστάσεις όπου ιδιαίτερα η μετεγκατάσταση της Ακρινής που είναι έργο ΠΑΣΟΚ, εξελίχθηκε σε μεγάλη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ
  • στις μεγάλες υποδομές μεταφορών:
  • με τον κάθετο άξονα στην Εγνατία από την Λάρισα έως τη Φλώρινα και τον Ε65 που εμείς το ΠΑΣΟΚ εντάξαμε στα Διευρωπαϊκά δίκτυα
  • με την επέκταση του Σιδηροδρομικού δικτύου από την Κοζάνη στην Ηγουμενίτσα και την Καλαμπάκα
  • στα μεγάλα αρδευτικά, που μένουν παγωμένα 4,5 χρόνια τώρα σε όλη την Περιφέρεια και εμείς θα υλοποιήσουμε
  • στους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες με επιχειρηματικά κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, με την αδειοδότηση των λατομείων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο και το Master Plan της Γούνας
  • Με επενδύσεις στις λίμνες και τα χιονοδρομικά για να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ