ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης κατά πάντων στη Βουλή

Άδωνις Γεωργιάδης κατά πάντων στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Πολιτική εξαγορά» κατήγγειλε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την λεγόμενη τροπολογία «Κουντουρά – Δανέλλη» που αίρει το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην παρέμβασή του υποστήριξε πως η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση την επίμαχη τροπολογία «για να μείνει λίγες ημέρες παραπάνω στην καρεκλίτσα της» και με αρκετή δόση ειρωνείας ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποκαλύφθηκε στα μάτια του κόσμου που πίστευε πως η Αριστερά έχει ιδανικά.

«Μπροστά στην καρέκλα σας δεν σταματάτε σε τίποτα», είπε σε υψηλούς τόνους και χαρακτήρισε «προϊόν συναλλαγής» την ρύθμιση για τη θετική ψήφο της Έλενας Κουντουρά στη συμφωνία των Πρεσπών. «Τότε η κ. Κουντουρά είχε πει πως την έχω στοχοποιήσει, προφανώς η ψήφος της ήταν προϊόν συναλλαγής, που δεν γίνεται μόνον με χρήματα, μπορεί να γίνει και με μια θέση στην Ευρωβουλή», είπε.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση Μεγαλοοικονόμου λίγη ώρα νωρίτερα, αναφέρθηκε στα όσα για «αγγούρια» και ομοφυλόφιλους είχε πει σε τηλεοπτικό στούντιο για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο και σημείωσε ότι ήταν η πιο χυδαία, σεξιστική και απαράδεκτη φράση που ακούστηκε αλλά κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε.

«Είχατε πει για μένα ότι ρίχνω το επίπεδο κι εσύ κάθεσαι στην ίδια ΚΟ με την Μεγαλοοικονόμου», είπε προς τον Κωνσταντίνο Μορφίδη που σχολίασε «ίδιοι είστε» ο κ. Γεωργιάδης. «Τέτοιοι υποκριτές είστε που θα μας κάνετε και μάθημα, κατάπιατε τα αγγούρια και θα μας κάνετε και υποδείξεις», πρόσθεσε και σχολίασε πως με όσα λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας θα κάθονταν στην ίδια καρέκλα και μαζί του προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δίωξη κατά της Ρένας Δούρου για τη Μάνδρα, λέγοντας ότι τα αξιώματα πάνε μαζί με τις ευθύνες και όποιος τις αναλαμβάνει δεν είναι ξανά υποψήφιος.

Εξέφρασε τέλος, τη θλίψη του για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας πως «μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο έγραψαν ιστορία και τους χρωστούμε πολλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ