ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγιαννίδη- Μπαξεβανάκη και Φωτήλα «έδειξε» η Κασιμάτη για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της στα ΜΜΕ

Καραγιαννίδη- Μπαξεβανάκη και Φωτήλα «έδειξε» η Κασιμάτη για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της στα ΜΜΕ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στους τρεις βουλευτές που φέρεται να φωτογράφισαν και να διέρρευσαν το ψηφοδέλτιο της στην πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος εξαπέλυσε η Νίνα Κασιμάτη, ζητώντας από το προεδρείο να παραπέμψει το ζήτημα στην επιτροπή δεοντολογίας ώστε να τους επιβληθούν κυρώσεις και εκείνοι «να επιστρέψουν στη θέση που τους αναλογεί και στο χαμηλό τους ύψος». 

Από το βήμα της Βουλής αυτή τη φορά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατονόμασε ως «δράστες» της διαρροής του ψηφοδελτίου της στα ΜΜΕ τον συνάδελφό της Χρήστο Καραγιαννίδη, αλλά και τους Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Ιάσονα Φωτήλα από τη ΝΔ. Μάλιστα, όπως είπε, κανείς δεν της έχει ζητήσει συγνώμη.

«Τρεις άνδρες βουλευτές πήραν το ψηφοδέλτιο γυναίκας συναδέλφου και αποφάσισαν ενώ τους είχε εμπιστευθεί το Σώμα να διαφυλάξουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας, αποφάσισαν να φωτογραφίσουν και να διαρρεύσουν σε ΜΜΕ το ψηφοδέλτιο και να διαμορφώσουν εντυπώσεις για το πρόσωπο της βουλευτού», είπε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για την ισότητα των δύο φύλων.
Τα πυρά της επικεντρώθηκαν στον Χρήστο Καραγιαννίδη, τον οποίο ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε να φωτογραφίζει το ψηφοδέλτιο την ώρα της καταμέτρησης. Σχολίασε πάντως, πως ένας εξ αυτών της ζήτησε συγνώμη, λέγοντας της «τι να έκανα, να μάλωνα με τους άλλους;».

Η Νίνα Κασιμάτη ζήτησε η διαδικασία να μην περιοριστεί ούτε να προσωποποιηθεί. «Πρέπει η ίδια η Βουλή να παραπέμψει το ζήτημα και να εφαρμόσει πραγματικές κυρώσεις, όταν τέτοια συμβαίνουν με ανοιχτές κάμερες στην Βουλή, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες κι όπως λέει ο Μπρεχτ, «η κακία έφερε τη βλακεία ή η βλακεία την κακία;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ