ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Αμφισβητείται ήδη η απόφαση του συνεδρίου για τις συνεργασίες

Κίνημα Αλλαγής: Αμφισβητείται ήδη η απόφαση του συνεδρίου για τις συνεργασίες
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την νέα κεντρική επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, τα χαμόγελα από το εορταστικό έκτακτο συνέδριο άρχισαν να σβήνουν.

Η απόφαση κατά των συνεργασιών προεκλογικά, που αποφάσισε το συνέδριο, δεν ικανοποιεί όλα τα στελέχη που τώρα εντοπίζουν τα ανοιχτά παράθυρα που άφησε η Φώφη Γεννηματά.

«Εάν ό Ελληνικός λαός στείλει μήνυμα νίκης οφείλουμε να είμαστε δύναμη σταθερότητας διότι ο λαός θα μας δώσει τη δύναμη να επιβάλουμε τις προοδευτικές μας αρχές. Εάν ο λαός δεν μας τιμήσει ο δρόμος είναι ένας, η ρεαλιστική προοδευτική αντιπολίτευση και κανένας άλλος» είπε από το βήμα του συνεδρίου ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Η Φώφη Γεννηματα (και η απόφαση) προβλέπει εκλογική συνεργασία με προγραμματική συμφωνία πάνω στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ.

Σήμερα, (Δευτέρα 1/4) επανήλθε για να δείξει πως υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στη Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για συνεργασία ακόμα και μετά τις κάλπες.

Συνέδριο ΚΙΝΑΛ: Επόμενος στόχος το διψήφιο ποσοστό στις κάλπες

Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να «γίνει έκτακτο συνέδριο μετεκλογικά για να αποφασίσουμε τη στάση μας» και μιλώντας στο News 24/7 επεσήμανε πως «πρέπει η στάση μας να εξαρτάται από το ποσοστό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να προαποφασίσουμε, αλλά να εξαρτάται η μετεκλογική μας συμπεριφορά από το εκλογικό ποσοστό μας. Ένα μεγάλο ποσοστό είναι οπωσδήποτε διψήφιο. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος δεν συζητάμε συγκυβέρνηση, αν έχουμε μικρό ποσοστό, για να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Δεν μπορεί να γίνει έκτακτο συνέδριο μέσα σε τρεις μέρες μετεκλογικά, ούτε κομματικό δημοψήφισμα. Αυτό είναι παράλογο. Στο συνέδριο αποφασίσαμε ότι θα γίνει μια δημοκρατική διαδικασία, μπορεί να συγκληθούν τα κομματικά όργανα». Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρεται προφανώς στην νέα κεντρική επιτροπή η οποία ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί οπότε και δεν είναι γνωστοί οι εσωκομματικοί συσχετισμοί.

Η Φώφη Γεννηματά όμως μιλώντας στο συνέδριο ξεκαθάρισε πως η απόφαση κατά των εκλογικών συνεργασιών ελήφθη από συνέδριο και μόνο το αντίστοιχο σώμα μπορεί να την αλλάξει. Αυτό θα μπορούσε να γίνει επίσης με σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού του ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ