ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Να αξιοποιήσουμε μια πιθανή εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

Κουμουτσάκος: Να αξιοποιήσουμε μια πιθανή εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση της κρίσης ΗΠΑ-Τουρκίας υπέρ της Ελλάδος. Αυτό εξηγεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον στον Ταγίπ Ερντογάν.

Με δήλωση του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκτιμά πως «οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μαικ Πένς, ακόμα και για πιθανή εκδίωξη της Τουρκίας απ’ το ΝΑΤΟ εάν εμμείνει στην εγκατάσταση των ρωσικών S 400, σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια άλλη εποχή» ενώ επαναλαμβάνει πως «καιρό τώρα μιλώ για σταθερή και δύσκολα αναστρέψιμη τάση απο-δυτικοποίησης της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο το ερώτημα που πλέον τίθεται είναι: «ως Ελλάδα είμαστε προετοιμασμένοι γι ´αυτήν; Για να την αξιοποιήσουμε για τις δικές μας προτεραιότητες εντός της Συμμαχίας; Αυτό είναι το γεωπολιτικό στοίχημα της επόμενης ημέρας για την ελληνική εξωτερική πολιτική».

«Πιστεύω ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Χρειάζεται όμως, επειγόντως αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ