ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση του λιμενικού στα Εξάρχεια

Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση του λιμενικού στα Εξάρχεια
(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Τις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την επίθεση που δέχτηκαν άνδρες του Λιμενικού στα Εξάρχεια αντέκρουσε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση και χαρακτηρίζοντας «γελοίο» τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την καταπολέμηση της ανομίας.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τόνισε, ωστόσο, πως τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται «πατώντας ένα μαγικό κουμπί».

Υπογράμμισε δε, πως δεν πρέπει να εργαλειοποιύνται κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να «παίξουν» στο πεδίο της ασφάλειας.

«Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τόσκας είχε κάνει σοβαρές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών» είπε η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «η ΕΛΑΣ δεν έπαψε ούτε μια μέρα να ασχολείται με την περιοχή των Εξαρχείων, όχι όμως για λόγους εντυπωσιασμού, όπως με μια επιχείρηση-σκούπα, που δεν φέρνει επί της ουσίας κανένα αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει.

«Στα ζητήματα της μεγάλης εγκληματικότητας η ΕΛΑΣ έχει καταφέρει μεγάλα χτυπήματα» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το αναρχικός είναι μια ιδεολογική ταυτότητα που δεν βρίσκει σύμφωνη την ίδια αλλά τη σέβεται.

«Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δηλώνουν αναρχικοί αλλά διαπλέκονται με το κοινό έγκλημα και δραστηριοποιούνται και στα γήπεδα. Έχουν σημεία επαφής όλες αυτές οι δράσεις. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ δεν έχει καλέσει ποτέ την αστυνομία για επέμβαση. Το έχει κάνει το ΑΠΘ και τα αποτελέσματα ήταν καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στρέφοντας τα «πυρά» της κατά της αντιπολίτευσης, η κ. Γεροβασίλη ισχυρίστηκε πως όταν χάνει το αφήγημά της για θέματα της οικονομίας τότε «πάνε στο δόγμα νόμος και τάξη και προτείνουν αστυνομοκρατία».

«Η κοινωνία πρέπει να αναρωτηθεί πώς και πότε οργανώθηκε αυτή η κατάσταση στα Εξάρχεια, από αυτούς που σήμερα λένε ότι θα έρθουν για να τα λύσουν όλα αμέσως. Ο Ρουβίκωνας, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το να τσουβαλιάζονται όλα μαζί δεν βοηθά» είπε επίσης η κ. Γεροβασίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ