ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επιχορήγηση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ γίνεται ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015

Με επιχορήγηση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ γίνεται ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015
ΕUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί, με αφορμή την επιχορήγηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά που στηρίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, έδωσε ο Νίκος Παππάς.

Όπως έγινε γνωστό, μέσω του νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιχορηγεί κατά 35% (629.561,45 ευρώ) την ταινία η οποία αναφέρεται στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Η είδηση της επιχορήγησης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τον Νίκο Παππά να απαντά πως «είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία».

Έκλεισε το καστ για τη νέα ταινία του Γαβρά: Ποιοι θα υποδυθούν τους Έλληνες πολιτικούς

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί) και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500.

Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία. Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του.

Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα "γαλαζοπράσινα" σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα. Το κακογυρισμένο έργο τους, δεν κόβει πλέον εισιτήρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ