ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικές εκλογές 2019: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα - «Αγνοείται» η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Φοιτητικές εκλογές 2019: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα - «Αγνοείται» η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

Καθαρή υπεροχή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών αν και η ενσωμάτωση ακόμα είναι χαμηλά (25%) και από τυχαία τμήματα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στα πανεπιστήμια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται στα όρια της αυτοδυναμίας. Στα ΤΕΙ αυτή φαίνεται πως είναι δεδομένη.

Δεύτερη δύναμη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι η ΠΚΣ, στο 8% η ΕΑΑΚ, 15% συγκεντρώνουν διάφορες δυνάμεις, η ΠΑΣΠ κυμαίνεται στα δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και το Bloco (ΣΥΡΙΖΑ) είναι κάτω του 1%.

Ελάχιστα διαφοροποιημένα είναι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ΠΚΣ.

Capture.JPG
Capture1.JPG

Χαρακτηριστικό της εκλογικής αναμέτρησης η αυξημένη συμμετοχή ειδικά στα τμήματα της περιφέρειας. Ασφαλή αποτελέσματα εκτιμάται πως θα υπάρχουν περίπου τα μεσάνυχτα.

Οι φοιτητικές εκλογές σημαδεύτηκαν από επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το πρωί της Τετάρτης, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλλε σε κτήριο όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά της εκλογικής διαδικασίας, η οποία και διεκόπη.

Για άλλη μία χρονιά, «στον αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ