ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για θράσος και ψέματα κατηγορεί τον Τσίπρα η Ζαχαράκη

Για θράσος και ψέματα κατηγορεί τον Τσίπρα η Ζαχαράκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ως ψεύτη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατία σχολιάζοντας την τηλεοπτική του συνέντευξη. «Οι Έλληνες είδαν έναν πρωθυπουργό που ήταν η σκιά του» είπε μεταξύ άλλων η Σοφία Ζαχαράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Σοφία Ζαχαράκη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είπε ψέματα για τη «δήθεν» οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Μάλιστα, ως παράδειγμα έφερε τον προϋπολογισμό του 2017 όπου η κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη 2,7 και τελικά ήταν 1,5, ενώ το 2018 με πρόβλεψη 2,5 ήταν 1,9.

Επίσης, η κ. Ζαχαράκη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα και για τις παροχές, λέγοντας πως έχει επιβάλει 10 δισ. μέτρα, τα περισσότερα σε έμμεσους φόρους, ενώ έχει επιστρέψει 1 δισ.

Όσον αφορά στην ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος όταν μιλά, όπως είπε, για επενδύσεις, τις οποίες είχε πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη και Παππά» καθώς, όπως τόνισε, έκανε πως δεν άκουσε. «Ρωτάμε ξανά. Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Τί ακριβώς φοβάται;», διερωτήθηκε η κ. Ζαχαράκη κα πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός είπε και μια αλήθεια, μας αποκάλυψε πως είναι διάτρητος. Σε αυτό δεν θα τον αμφισβητήσουμε».

Αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως είναι ένα μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα και το προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του. «Η ΝΔ το καταψήφισε. Όσα είπε, χθες, ο κ. Τσίπρας είναι απόδειξη ότι λέει ωμά ψέματα», είπε παρουσιάζοντας τη δήλωση του Eurogroup της 5ης Απριλίου όπου και τονίζεται πως οι ελληνικές αρχές «επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση για εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων, ιδίως, όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ