ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Ο Ιππόδρομος δεν πρέπει να κλείσει

Τσακαλώτος: Ο Ιππόδρομος δεν πρέπει να κλείσει
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ο ιππόδρομος δεν πρέπει να κλείσει και 3.500 οικογένειες που απασχολούνται εκεί να οδηγηθούν στην εξαθλίωση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσιάζοντας νωρίτερα σήμερα (16/04) στην Ολομέλεια της Βουλής την τροπολογία που αφορά στη σύμβαση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. «Το κράτος δεν θα ζημιωθεί και οι 3.500 θα έχουν δουλειά», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ιππόδρομος στη λειτουργία του και στον «κίνδυνο να κλείσει οριστικά και να οδηγηθούν στην εξαθλίωση 3.500 οικογένειες που απασχολούνται εκεί». Είπε ότι σκοπός της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι να επεκταθεί η δυνατότητα για νέα έργα και για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν εντός του Ιπποδρόμου, ώστε να γίνει ο χώρος πιο ελκυστικός και να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών του.

Όπως επεσήμανε, από τις αλλαγές που φέρνουν οι διατάξεις δεν προκύπτει ζημιά για το δημόσιο. «Ο ιππόδρομος είναι δύσκολη υπόθεση. Είναι πολλές οι οικογένειες και πρέπει να βρεθεί λύση», τόνισε χαρακτηριστικά. «Σας υπενθυμίζω ότι τα έσοδα για το δημόσιο δεν περιορίζονται στο μίσθωμα, αλλά υπάρχουν έσοδα φορολογικά, ασφαλιστικά και, βέβαια, έσοδα από τη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις συμβάλουν, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, στη βιωσιμότητα της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας, στην αναζωογόνηση του κλάδου εκτροφής ίππων και στη σταδιακή αύξηση του αριθμού των δρομώνων ίππων και ακολούθως στην αύξηση των διεξαγομένων ιπποδρομιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ