ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στην Παιδεία: Σφοδρές αντιδράσεις και «όχι» της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Αλλαγές στην Παιδεία: Σφοδρές αντιδράσεις και «όχι» της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η fast track διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου Γαβρόγλου με τις 1.120 σελίδες και τα 226 άρθρα που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και εισήχθη σήμερα  (17/04) προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή. 

Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΚΙΝΑΛ, ανέφεραν σε υψηλούς τόνους πως είναι αδύνατον να προλάβει κάποιος να διαβάσει πάνω από 1.000 σελίδες σε λίγες ώρες, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να το επαναφέρετε με κανονική διαδικασία», είπε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου προειδοποίησε πως το κόμμα της θα αποχωρήσει μετά από την ακρόαση των φορέων για να καταδείξει την παρωδία σε βάρος των μαθητών.

«Είναι συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης κυλώντας το νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο πίσω να το φέρει εκεί που κλείνει η Βουλή για τις διακοπές του Πάσχα για να βρει κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Άθλια μεθόδευση από κάθε άποψη», είπε από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελής του ΚΚΕ, ενώ έντονα επικριτικοί ήταν ο Γιάννης Σαρίδης από την ¨Ένωση Κεντρώων και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

Να αφήσουν τις διαδικαστικές ενστάσεις και να μπουν στην ουσία, ζήτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης,
Ένδεια θέσεων και υποκρισία καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Σαν ένα καρκίνωμα η ανυπαρξία της Γ’ Λυκείου τρώει και τη Β’ Λυκείου. Να αφήσουμε την υποκρισία ότι όλα είναι μια χαρά. Δεν είναι μια χαρά», είπε.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ