ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δήλωση Παπακώστα για τη Μαφία των Φυλακών: Δεν ήταν προσωπική η αναφορά μου

Νέα δήλωση Παπακώστα για τη Μαφία των Φυλακών: Δεν ήταν προσωπική η αναφορά μου
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Επανέρχεται στο θέμα της «μαφίας των φυλακών» με νέα της δήλωση η Κατερίνα Παπακώστα, τονίζοντας πως θέλει οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματικά επαγρυπνούν.

Σε δήλωσή της η κ. Παπακώστα συγχαίρει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για «την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες -μια εκ των οποίων αφορούσε στον καλό μου συνάδελφο και αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει».

Τόνισε, ωστόσο, πως: «Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική».

Υπενθυμίζεται πως ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, δήλωσε πως προτίθεται να καταθέσει αγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά από προηγούμενες δηλώσεις της για την υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών».



Στις προηγούμενες δηλώσεις της η κ. Παπακώστα, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι είναι μια ακόμη επιτυχία της, λυπάμαι βέβαια, διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε προσθέσει δε: «Χαίρομαι όμως πάρα πολύ που υπάρχουν υπηρεσίες όπως είναι η αντιτρομοκρατική αλλά και άλλες οι οποίες πραγματικά επαγρυπνούν. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω, ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι νυχθημερόν εργάζονται υπηρεσίες οι οποίες έχουν εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους αλλά κυρίως για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Θέλω να τους συγχαρώ και θέλω να πω ότι ήταν μια πολύ μεγάλη υπόθεση η οποία είχε και θύματα, είχε και απειλή θυμάτων και με αυτή την έννοια νομίζω ότι ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία».

Ολόκληρη η νέα δήλωση της κ. Παπακώστα:

«Συνεχάρην, ως όφειλα, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες, η μία εκ των οποίων αφορούσε στον καλό συνάδελφό μου αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει.

Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική.

Θέλω να συγχαρώ πραγματικά την Αντιτρομοκρατική μας Υπηρεσία. Υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Αντιτρομοκρατική είναι μία από αυτές. Έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες ομόλογές της Υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού.

Επειδή με διακρίνει καλή πίστη, δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω ότι γίνομαι αποδέκτης από συνηγόρους πολιτών επιθέσεων για δημιουργία εντυπώσεων, επειδή έχω την πολιτική συνευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του οποίου εργαζόμενη νυχθημερόν εξάρθρωσε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο κύκλωμα.

Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματικά επαγρυπνούν. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, διότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εργάζονται με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ